Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-05-03

Vox väntas stödja budgeten i Andalusien trots Casados utspel

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-05-03

Högerpartiet Vox väntas stödja den budget som den andalusiska koalitionsregeringen bestående av Partido Popular och Ciudadanos inom kort kommer att presentera trots hotet om att bryta allianssamarbetet.

Det var efter att Partido Populars partiledare Pablo Casado hade delat ut ideologiska etiketter och namnlappar på landets högerpartier och markerat avstånd till Vox som han kallade för ultrahögern som känslorna började svalla hos Vox.

Santiago Abascal varnade Casado för att samarbetet i Andalusien riskerade att spricka. Abascal är partiledare för Vox på riksplan, som släppte fram PP och Ciudadanos för att få bort den socialistiska regionalregeringen som styrt i Andalusien i 37 år.

Partido Popular och Pablo Casado är i nuläget hårt trängda efter att partiet gjort sitt sämsta allmänna val någonsin. Nyligen sa Casado att PP är det verkliga oppositionspartiet och högeralternativet på det politiska mittfältet medan Vox står för ultrahögern.

Andalusiens vicepresident, Juan Marín och samordnaren Elías Bendodo, fick rycka ut för att lugna ner de tolv ledamöterna från Vox som sitter i det andalusiska parlamentet och få deras stöd och undvika den första krisen.

Vox partisekreterare i Andalusien, Alejandro Hernández, sa först att de krävde en ursäkt från Casado. Först kopierar de vårt valprogram för att senare placera oss som ultrahögerparti, sa Hernández.

Andalusiens vicepresident Juan Marín säger att han absolut inte delar Pablo Casado namnetikett på Vox som ett extremt högerparti.

Pablo Casado som tycks ha tappat greppet helt anklagade under gårdagen den tidigare partiledaren Mariano Rajoy för att under dennes tid partiet hade börjat blöda och tappat röster.

PP:s starke man i Galicien, Alberto Núñez Feijoo, menar att det är fel väg att gå och attackera Rajoy. Det är ”oproportionerlig” att länka söndagens dåliga valresultat med Rajoy som tog dubbelt så många platser i parlamentet som den nuvarande partiledaren.

Pablo Casado har fått motstå mycket kritik efter att under gårdagen vägrat hälsa på Ángel Garrido som tidigare var PP-politiker och president i regionalregeringen för Madrid i samband med högtiden el 2 de mayo. Garrido lämnade nyligen PP och gick över till Ciudadanos.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255