Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-04-26

Málagaflyg påverkas inte av SAS-strejk

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-04-26

Málaga och Mallorca påverkas inte av den pilotstrejk som bröt ut i morse efter att samtalen mellan SAS och flygbolagets piloter inte nått någon lösning. Runt 70.000 resenärer drabbas i dag när piloter i Sverige, Danmark och Norge går ut i strejk.

SAS har publicerat en lista över flygningar som inte påverkas av strejken. Av den framkommer det att trafiken på Málaga och Mallorca fortsätter. Du hittar samtliga flygningar här som inte påverkas av strejken.

SAS avgång från Arlanda klockan 11.05 till Málaga går som planerat. Det gäller också avgången från Köpenhamn till Málaga bland annat.

Svenska Dagbladet skriver på fredagen att SAS-piloterna och arbetsgivarna aldrig nådde ett avtal, och vid midnatt bröt strejken ut. Redan under fredagen innebär strejken att 315 avgångar ställts in, och att över 70.000 passagerare drabbas.

Hittar inte parterna någon lösning under dagen riskerar över 100.000 passagerare påverkas av inställda flyg under helgen. 

Under torsdagskvällen meddelade bolaget att 205 flygningar har ställts in på fredagen. Under morgonen meddelade SAS att ytterligare 110 flyg ställs in.

På Arlanda står ett hundratal strandade resenärer och väntar. Alla kollar med jämna mellanrum sina mobiler i hopp om besked – på något sätt kanske de ändå kan komma iväg, trots SAS-piloternas strejk skriver TT.

Vi har många resenärer som är oroliga och vi väljer då att som förebyggande åtgärd ställa in de här flygen. Vi tycker att det är bättre att få den här informationen i god tid, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Hon säger vidare att bolaget gör allt det kan för att boka om kunder till andra bolag. Under helgen handlar det om ytterligare 100 000 drabbade resenärer. Bolaget har erbjudit dem som har flygningar bokade under fredag, lördag, söndag och måndag att boka om utan kostnad.
- Skulle det bli så att det blir en störning kontaktar vi alltid resenärerna via sms, säger Freja Annamatz.

Förhandlingschefen för Transportföretagens flygbranschavdelning, Torbjörn Granevärn, tycker att piloterna bör "ta sitt förnuft till fånga".
"Vi hade önskat att piloterna tagit ett större ansvar i den här situationen. Men piloterna står kvar vid sitt extrema löneanspråk om 13 procent mer trots redan hög snittlön på 93 000 kronor i månaden", säger han i ett uttalande till TT.
Läs mer här:
Så kompenseras du vid inställt flyg
Flygförseningar och inställda flyg en verklighet att leva med
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255