Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-04-03

Tillslag mot matfusk i Spanien och Italien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-04-03

Spanska och italienska myndigheter har under den senaste veckan avslöjat ett flertal olika företag som har fuskat med maten.

Guardia Civil i Spanien har beslagtagit och förstört nästan ett ton mat som inte var lämplig för mänsklig konsumtion från en anläggning i Zaragoza. Deras italienska motsvarighet Carabinieri Nucleo Antisofisticazioni e Sanità (NAS), har hittat ännu mer under fyra olika räder.

Guardia Civil och Aragons hälsoinstitut gjorde upptäckten under en gemensam rutininspektion av en kommersiell anläggning, innehavaren var en kinesisk medborgare. De hittade olika livsmedelsprodukter, fryst kött, konserver, fisk mm som inte var lämpliga att äta. Bristerna inkluderade överskridet utgångsdatum, dålig konservering och otillräcklig märkning.

Det fanns kött i kylrummet där utgångsdatum var överskriden och kött som helt saknade märkning så ursprunget var okänt. Det fanns förpackad fryst fisk där utgångsdatum var överskridet och som visade förändringar som tydde på att köldkedjan hade brutits. Dessutom fanns det produkter som saknade märkning på spanska.

De produkter som saknade den spanska märkningen skall kontrolleras noggrannare, allt det övriga avlägsnades från anläggningen och förstördes.

Italien:

I Italien beslagtog myndigheterna i Padua 58 ton fryst fisk och kött hos ett företag som inte hade EC-hälsogodkännande för lagring och marknadsföring av mat. Värdet på det beslagtagna uppgår till 300.000 euro. I ett annat fall upptäckte Carabinieri NAS en livsmedelsfabrik i staden Latina som helt saknade tillstånd, där stoppades produktion och försäljning omedelbart.

Carabinieri NASCarabinieri NAS i Bologna anhöll två personer efter en inspektion i en livsmedelsbutik. De misstänkta anklagas för att sälja livsmedel märkta med italiensk ursprungsetikett men tillverkade utomlands, produkterna var dessutom i dåligt skick. Här beslagtogs 8 ton varor till ett värde av en miljon euro.

Slutligen så hittade Carabinieri NAS i Pescara en stormarknad där det fanns både kött och mejeriprodukter i en kyl som höll för hög temperatur. De hittade också produkter med felaktig märkning, ´här beslagtogs och förstördes varor till ett värde av 10.000 euro.

Källa: FSN, Food Safety News

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255