Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-02-22

Svenska investerare satsar på mäklarutbildning i Ojén

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-02-22

En grupp svenska investerare i EuProBiz (European Property Business School) tänker starta business-college i Ojén strax utanför Marbella. Utbildningen i Ojén blir den första mäklarutbildningen som är inspirerad av den svenska metodiken och med akademisk karaktär.

I Sverige är fastighetsmäklare ett certifierat yrke som kräver en godkänd 2- eller 3-årig högskoleutbildning. Efter utbildningen måste den nyutexaminerade ansöka om att bli registrerad hos Fastighetsmäklarnämnden. Först då kan man titulera sig som professionell mäklare.

EuProBiz ligger bakom världens bästa business-college vilket de har fått många utmärkelser för. De är vida kända för sin höga standard på programmen vilket lockar många studenter från hela världen att läsa business. Nu tänker företaget starta verksamhet i Ojén på Solkusten. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Enligt borgmästaren i Ojén, José Antonio Gómez är det en stor nyhet för kommunen att ett internationellt företag vill lägga sin mäklarutbildning och verksamhet i kommunen. Det kommer att generera ytterligare ekonomisk aktivitet och bli en referens i utbildningssektorn.

Syftet med utbildningen är att göra fastighetsmäklare mer professionella när det kommer till juridik, fastighetsrätt, fastighetsförmedling, ekonomi, civilrätt, skatterätt, byggnadsteknik och fastighetsvärdering, skatter eller affärsmöjligheter.

Utbildningen kommer att vara möjlig för alla både nationellt och internationellt men i första hand för svenskar. I Sverige är det 2.500 sökande varje år men av dessa är det bara 430 som kommer in på mäklarutbildning.

Efter utbildningen finns det också jobbmöjligheter på kusten, säger borgmästaren i en kommentar. Inom en radie på 30 minuter så finns det tre tusen mäklarkontor som är på jakt efter duktigt yrkesfolk.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255