Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-02-22

Ryanair stänger rutter och baser i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-02-22

Ett bra resultat men inte tillräckligt. Det gör att lågprisflygbolaget Ryanair planerar att stänga flera rutter och baser i Spanien. Under 2019 väntar flygbolaget växa med endast 3,5 procent vilket är tre gånger mindre än under fjolåret.

Ryanairs marknadschef Kenny Jacobs förklarade vid en presskonferens på torsdagen att bolaget planerar att lägga ned flera linjer och baser i Spanien. Vilka linjer och baser som stängs framkom inte under presskonferensen. Men det gäller inte minst linjer från Storbritannien då bolaget väntar färre resenärer i samband med Brexit.

Annars går Ryanairs verksamhet bra i Spanien. Under 2018 hade bolaget 49,5 miljoner resenärer på Spanien vilket var en ökning med 11 procent jämfört med året innan.

Ryanair planerar inte bara att stänga linjer. En ny linje mellan Málaga och Bordeaux öppnar i oktober med två avgångar i veckan. Det blir även två nya linjer från Alicante till Toulouse och Marseille.

Jacobs bekräftade och vid presskonferensen att det planerade samarbetet mellan Ryanair och det spanska flygbolaget Air Europa läggs på is. Med Air Europa skulle Ryanairs passagerare kunna bokas på långflygningar. Efterfrågan har inte varit tillräckligt stor och Ryanair har beslutat sig för att göra andra prioriteringar.

Jacobs presenterade det kommande vinterprogrammet för Madrid som får totalt 45 rutter med två nya anslutningar till Aten och Kiev. Ryanair planerar för 6,85 miljoner resenärer på Madrid.

I Tyskland och Nederländerna har Ryanair redan stängt baser i Bremen och Eindhoven och har minskat sin kapacitet på Frankfurt och Düsseldorf.

Som Svenska Magasinet berättade redan den 17 januari kommer även Norwegian att dra ned på flera linjer och baser i Spanien.

Flygbolaget stänger baserna på Gran Canaria, Teneriffa och Mallorca samtidigt som de avbryter en linje och minskar trafiken på dessa flygplatser.

Läs mer: Norwegian stänger baser på Kanarieöarna och Mallorca
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255