Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-12-31

Kusligt trovärdigt när advokat Göran Rise ger ut första romanen

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-12-31

Det handlar om penningtvätt och girighet på internationell nivå när advokat Göran Rise ger ut Bulvanen, den första delen i en serie om fem böcker om advokaten Carl B. Lambert. Det beskrivs som Lamberts svåraste fall någonsin och har sin början på Costa del Sol med fortsättning i den storpolitiska världen.

- Inspirationen kommer från att jag ville göra en serie om fem böcker som skulle ge läsaren en verklig och sann bild av hur en advokat arbetar i White collar crime eller stora ekomål. Och inte som i vanliga deckare med mord som huvudingrediens, säger Göran Rise till Svenska Magasinet.

Göran Rise har varit verksam som advokat i över 50 år, specialiserad på ekomål.
- Min avsikt är att ge läsaren lärdom om advokatyrket och dess kärnvärden som trohet och lojalitet mot klienten. Och advokatens skyldighet att uppträda sakligt och korrekt eller vad som i dagligt tal kallas för god advokatsed.
- Läsaren får följa en försvarsadvokats arbete i stora ekomål och följa rättegången på parkett i rättssalen fram till dom.

För att spetsa till berättelserna har Göran Rise valt att lägga historierna med ett internationellt och storpolitiskt tema. Den första delen, av totalt fem som utkommer under 2019 och 2020, tar advokaten och änkemannen Lambert från stranden i San Pedro till Sevilla och mötet med en svensk affärsman som har fått problem med Skatteverket.

Det blir ett av Lamberts svåraste fall någonsin med kopplingar till en terrororganisation och säkerhetstjänsterna i Ryssland och USA. Det är svindlande affärer, girighet, storpolitiska förvecklingar och det intrikata spelet i rättssalen.
- Det är osannolikt fantastiskt, kusligt trovärdigt!
- Samtliga berättelser handlar om pengar, girighet och makt. Om ursinnigt våld och hotelser med terror och krig som vapen. Vilka krafter är igång för att ta makten över olja och gasfyndigheterna i Mellersta Östern? Vem styr Bulvanen? Hans uppdragsgivare eller någon annan?

Böckerna handlar om storpolitik och aktuella ämnen.
Vad vill Iran? Vad vill saudierna? Vilken roll har islam och vem är sunni eller shia? Vem finansierar terroristerna? Vem tvättar pengar och hur går det till? Vilka är bankerna? Vilka grupper agerar som ombud i krigen i Syrien och Jemen och varför? Vad gör GRU och FSB? Vad gör CIA och DS&T? Vem är Vem?

- Svaren finns i romanerna. Om de är sanna det får läsaren själv ta ställning till, säger Göran Rise.

- För att uppnå en särskild spänning i vad som kan vara sant är flera personer namngivna med sina verkliga namn, dock att jag inte påstår något om dessa personers innersta tankar eller vandel. Putin är Putin i romanerna.

Finns det någon likhet mellan Göran Rise och huvudkaraktären, advokaten Lambert?
- Huvudperson är Carl B. Lambert, som är en fiktion med drag av författaren. Lamberts agerande i rättegångarna är dock ett eko från författaren

Bulvanen är Göran Rises andra bok efter ”Håll rätten kokande”, en bok om sina 50 år som advokat. 1999 öppnade Göran Rise en egen advokatbyrå i Marbella. Idag tar han det lugnare men är fortfarande verksam och bosatt i Benahavís.

Delar av intäkterna från den nya boken går till en stiftelse efter en idé från en kollega. Det gäller en stipendiefond för utbildning och studier för en jur.kand. examen i Sverige. Ett årligt stipendium ska utdelas till den som särskilt är i behov av ekonomiskt stöd och som inte kommer från en akademisk miljö, har Göran Rise tidigare berättat i Dagens Juridik. 25 SEK av varje såld bok till stipendiefonden.

Efter tre år är romanerna färdigskrivna och kan läsas separat. De kommer att publiceras under 2019 och 2020. Samtliga utgår ifrån verkliga fall.

Boken Bulvanen finns att köpa på flera ställen på Solkusten. Se annons i senaste numret av Svenska Magasinet sidan 19. Den finns även att köpa på bokus.se och adlibris.se

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255