Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-11-26

Svenska Voi skriver parkeringsavtal med hotell och restauranger

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-11-26

Efter att den svenska elsparkcykeltjänsten Voi fick rött ljus av Málaga kommun har man i stället slutit avtal med hotell, caféer och restauranger. Enligt den kommunala ordningslagen i Málaga är det inte tillåtet att parkera elsparkcyklar på trottoarerna. Nu hittar svenska Voi nya vägar och elsparkcykelinvasionen har kommit till Málaga.

Nu har den svenska elsparkcykeltjänsten Voi beslutat sig för att stanna i Málaga. Anledningen är det goda resultat som blev efter att ha varit i drift i staden i tio dagar skriver dagstidningen Diario SUR.

”Samtliga elsparkcyklar har använts dagligen under de tio dagar tjänsten var i funktion. Málaga stad lämpar sig för detta fordon eftersom staden är platt och vädret är bra” säger företagets talesperson i Spanien även om denne inte preciserar antalet användare av den App som krävs för att hyra elsparkcykel i Málaga.

Som Svenska Magasinet kunde berätta i fredags är den svenska elsparkcykeltjänsten Voi sedan tidigare är etablerad i Madrid och Zaragoza. Nu var företaget Voi på väg att expandera i Málaga med 60 elsparkcyklar eller elscootrar.

Först meddelades det att företaget drar in sin satsning i Málaga eftersom kommunen gav rött ljus. Satsningen sjösattes i Málaga den 11 november men fick genast motstånd från kommunen. Enligt ordningslagen är det förbjudet att parkera elsparkcyklar eller andra liknande fordon på stadens trottoarer. Det är tillåtet att parkera dessa fordon på privat mark däremot.

Nu meddelar Voi att satsningen i Málaga fortsätter. Diario SUR skriver att Voi ny sluter avtal med hotell, kaféer och försöker hitta andra möjligheter där elsparkcyklar kan parkeras och förvaras lagligt.

Voi har redan slutit avtal med Promalaga samt med ett företag som ansvarar för turistlägenheter. Fyra personer arbetar i dagsläget med att besöka affärsrörelser där elsparkcyklar kan parkeras, hämtas och lämnas. Voi planerar att utöka satsningen i Málaga med mer än de 60 elsparkcyklar som finns i staden i nuläget.

Kommunalrådet Elvira Maeso säger till tidningen att man ställer sig positiva till det svenska företagets satsning i Málaga och att de försöker lösa situationen genom att sluta avtal med privata aktörer. Kommunalrådet tillägger att det också kan bli en förändring i ordningslagen så att det blir möjligt att parkera elsparkcyklar på allmän plats.

Kommunen studerar även ett annat perspektiv för att skapa utrymme för elsparkcyklar i anslutning till nuvarande bilparkeringar. Upp till 16 elsparkcyklar kunde parkeras på en ruta där det normalt står en bil parkerad.

I dagsläget ser det alltså ut som att den svenska elsparkcykeltjänsten Voi har kommit till Málaga för att stanna.

När Svenska Magasinet på måndagen testar App:en får vi besked om att det finns elsparkcyklar parkerade på 23 ställen i Málaga stad.

Stockholm var en av de platser som var först ut. Användarna svischar runt på gatorna på Voi-elsparkcyklar. Bolaget har utvecklat en app där du kan hyra el-sparkcyklar som är utplacerade lite överallt. Voi-ellsparkcyklar har blivit uppmärksammade senaste tiden och även mottagit utmärkelser. Nyligen gick Cristina Stenbeck in i elscooterbolaget Voi som en av investerarna med 452 miljoner SEK.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255