Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-11-09

Nära 30 procent större vinskörd i Ronda

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-11-09

Även om det inte finns några officiella slutgiltiga siffror när det gäller skörden av druvor i Rondaområdet så pekar det mot en nära 30 procent ökning i år jämfört med 2017. På grund av svalare väder vilket medförde att druvorna mognade saktare var skörden senare i år skriver Diario SUR på fredagen.

En miljon kilo druvor. Så mycket druvor skördades i vinområdet Ronda i år enligt de första preliminära uppgifterna från Consejo Regulador. Det betyder att skörden i år väntas bli mellan 25 till 30 procent större än ifjol. Skörden hamnar på samma nivå som året 2016.

Årgång 2018 kan komma att utveckla sig till en mycket bra årgång. Förutsättningarna anses som mycket gynnsamma. Våren var nederbördsrik och sommaren lagom varm vilket gjorde att druvorna utvecklades i lagom takt.

Produktionen av vin ser i dagsläget ut att bli mycket bra och branschen talar om ”kvalitetsdruvor”, enligt Pedro Morales, president vid Rondaproducenternas sammanslutning Asociación de Bodegueros y Viticultores de la Serranía de Ronda.

2017 var sommaren het i Rondaområdet vilket bidrog till att de flesta vingårdar inledde skörden tidigare än normalt. I slutet av augusti var druvskörden över. I år hade skörden inte ens inletts i Rondaområdet i slutet på augusti månad. Faktum är att några vinproducenter i Ronda avslutade skörden i början på november.

Som Svenska Magasinet tidigare berättat har det hänt mycket inom vinnäringen i Ronda de senaste åren. Vinerna blir allt mer uppmärksammade även utomlands. Andelen utländska besökare till producenter i Ronda är fler jämfört med spanska besökare.

Jordmånen, höjden över havet och mikroklimatet utgör ett biologiskt mångfaldsscenario där röda, vita och roséviner utvecklas gynnsamt.

Här växer druvor som Chardonnay, Colombard, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Riesling och Viognier samt blå druvor som Romé, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shyrah, Tempranillo, Garnacha, Cabernet Franc, Pinot Noir, Petit Verdot, Graciano, Malbec, Monastrell och Tintilla de Rota.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255