Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-10-10

Utländska turister omkom när taxibil spolades iväg

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-10-10

Minst nio personer har omkommit på den spanska semesterön Mallorca efter ett större regnoväder det senaste dygnet. Det uppger dagstidningen Diario de Mallorca. Dessutom saknas sju personer, flera av dem misstänks ha befunnit sig i bilar då dessa drogs med av vattenmassor. Det är första gången sedan 2007 med dödsoffer i samband med oväder.

Minst nio personer har omkommit efter det senaste dygnets regnoväder. Det rör sig bland annat om fyra personer i Sant Llorenç, en i Artá samt ytterligare två i S'Illot. De två senare ska vara utländska turister som försvann när de befann sig i en taxi. Chauffören är bland de som är rapporterade saknade. Den person som har omkommit i byn Artá är den tidigare borgmästaren Rafael Gil, 71.

Bland de omkomna finns även två äldre person i 70- och 80-årsåldern som ska ha drunknat efter att ha blivit instängda i sina hem på grund av vattenmassorna.

Det är området runt Sant Llorenç som har blivit mest drabbat. 230 mm regn har hittills fallit. Myndigheterna har satt in militär i räddningsarbetet förutom räddningstjänsten, civilförsvaret, Guardia Civil, Röda Korset, nationalpolis och frivilliga.

Ögruppen Balearernas regionalregering och president Francina Armengol var samlade till krismöte klockan 8.30 i morse tillsammans med larmtjänsten 112.

Hundratals människor har fått lämna sina hem och tillbringat natten i kommunala sporthallar.

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez skriver på Twitter att han avbryter sina planerade uppdrag på onsdagen för att flyga till Mallorca och besöka den drabbade kommunen Sant Llorenç des Cardassar.

Larmtjänsten 112 på Mallorca skriver på Twitter att de ber samtliga invånare på Mallorca som är isolerade att höra av sig till 112.

(Foto: Twitter)

För Costa del Sol:
Väderlekstjänsten Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) har förlängt den klass 2-varning som utfärdades under gårdagen till att gälla fram till onsdag kl 16. 40 mm regn kan komma på endast en timme. Det gäller i synnerhet Axarquía, Costa del Sol och Guadalhorce.

Aemet skriver på Twitter att det i natt föll 71 mm regn på bara en timme i Benahavis. Estepona har fått upp emot 245 mm regn på tolv timmar.

Trafikmyndigheten DGT uppger att det är stora problem i trafiken med långa köer utmed A-7:an från köpcentret Parque Comercial La Cañada till La Cala de Mijas.

I Coín har åtta personer evakuerats efter att en väg gett vika nära Camino de la Ermita. Även vägen mellan Coín och Marbella var avstängd på onsdag förmiddag.

Sveriges ambassad skriver på Twitter att "kraftiga skyfall har under gårdagen drabbat nordöstra Mallorca och orsakat översvämningar på vissa orter. Det regnar även kraftigt i södra Spanien, Málagaområdet. Följ Twitterkontona @AEMET_Esp @MeteoalarmEu".

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255