Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-10-05

Människosmugglare gripna har fått upp till 12.000 euro

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-10-05

Det är inte ofta vi läser om att polisen har lyckats gripit människosmugglare. Nationalpolisen i Motril på Costa Tropical har identifierat två misstänkta människosmugglare som den 13 september på illegal väg transporterade 80 migranter från länderna söder om Sahara samt migranter från Bangladesh. Migranterna ska ha betalat upp till 12.000 euro för att komma in i Europa.

Enligt ett pressmeddelande från nationalpolisen har två misstänkta människosmugglarna blivit identifierade och gripna. Det rör sig om en 28-årig man från Gambia och en 36-årig man från Senegal som har fört in 80 migranter på illegal väg in i Spanien. Bland migranterna fanns sex minderåriga och nio nyfödda.

Migranterna vittnar om att de har betalat 12.000 euro. De berättar om en resa som beskrivs som ett helvete och hur de har blivit trakasserade och utsatta för hot på sin resa till Spanien tills sjöräddningen upptäckte båtarna till havs.

Människosmugglarna använde sig av två båtar

Det är nationalpolisen i provinsen Granada som har inlett en utredning för att identifiera människosmugglare som ingått i ett organiserade nätverk som på illegal väg smugglat migranter. Samtidigt har tjänstemän i Frontex genomfört intervjuer med migranterna.

Migranterna från Bangladesh har betalat mellan 6.000 och 12.000 euro till människosmugglarna. De har blivit utsatta för trakasserier, hot och har stundtals hållits inlåsta. Människosmugglarna har krävt mer pengar och som skäl har de angett att de måste muta myndigheter i Marocko och Spanien.

Diario SUR uppger på fredagen att ännu en person har gripits misstänkt för att tillhöra en kriminell organisation som ägnat sig åt människosmuggling. Det rör sig om en marockansk medborgare som har gripits efter att en båt med 37 migranter anlände till Solkusten i söndags. Mannen ska ha varit ansvarig ombord på båten.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255