Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-09-27

Kvinna hittats död i sitt hem

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-09-27

En 44-årig kvinna och tvåbarnsmamma har hittats död i sin bostad i El Morche i Torrox kommun öster om Málaga. Enligt de första uppgifterna ska kvinnan ha avlidit efter att ha mottagit flera knivhugg. Guardia Civil utesluter inte att det kan röra sig om ännu ett fall av könsrelaterat våld.

Det skulle i så fall vara det 41:a offret (38 kvinnor och tre minderåriga) 2018 skriver Diario SUR på sin nätupplaga. Och det 11:e offret i Andalusien (10 kvinnor och en minderårig).

En anmälan kom in till Guardia Civil klockan 03.20 i natt om oväsen från en lägenhet i fastigheten el Mirador på calle Poniente. När Guardia Civil kom till bostaden fann de kvinnan död på terrassen. En kniv ska ha hittats nära offret som är spansk medborgare.

Nyhetsbyrån EFE som citerar källor nära utredningen skriver att kvinnans kropp utsattes för ett dussin hugg eller skärsår på bröst och armar. Det finns tecken som tyder på att hon har försökt försvara sig.

Guardia Civil har under torsdagen inlett en utredning. Enligt uppgifter i Diario SUR greps kvinnans nuvarande pojkvän i en bostad i Torre del Mar klockan 13.20 på torsdagen.

Det finns uppgifter på att kvinnan tidigare har blivit misshandlad av två olika män. Det var utfärdat besöksförbud på båda männen.

En tyst minut hölls klockan 12 utanför kommunhuset i Torrox. Närvarade gjorde borgmästaren Óscar Medina, regeringens delegat i provinsen Málaga, María Gámez, och regionalregeringens delegat i provinsen José Luis Ruiz Espejo.

Andalusiens president Susana Díaz skriver på Twitter att vårt samhälle aldrig kommer att utvecklas i rätt riktning om vi inte stoppar denna kedja av sexistiska brott. Nu har ännu en kvinna blivit mördad. Den här gången i Torrox och hon lämnar två barn i åldrarna tre och 16 år efter sig.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255