Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-09-20

Christina Schollin blir årets hedersturist i Nerja

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-09-20

På torsdag får Christina Schollin utmärkelsen Turista de Honor i Nerja. Det ska bli spännande. Jag har förstått att det är ganska ärofyllt. Jag har formulerat ett tacktal på spanska och fått hjälp av en väninna. Så nu tränar jag på att hålla talet på spanska, säger en glad Christina Schollin.

Av Ola Josefsson

Tillsammans med maken Hans Wahlgren har Christina Schollin haft hus i Nerja i 18 år.
- Min bror och svägerska bodde i Torrox Costa och när jag besökte dem började jag att tänka på att ha ett andra hem i solen. Vi hittade vårt drömboende i lilla Nerja och hit återvänder några gånger varje år.
- Första åren var vi bara någon månad under vår och höst. Därefter har besöken blivit oftare. Vi föredrar att vara där under vinterhalvåret även om vi måste resa till Sverige lite då och då.

När Svenska Magasinet når Christina Schollin är det en vecka kvar till att utmärkelsen ska delas ut i Nerja. Hon är fortsatt i Sverige och reser till Nerja nästa vecka.
- Vi tycker inte om att frysa på vintern och uppsöker helst värmen. Nerja ligger i ett vackert område med mikroklimat och här växer exotiska frukter.

Christina och Hans spelar varken golf eller bridge.
- Vi har fullt upp ändå. Det är oerhört avstressande att komma till Nerja. Vi mår bra av solen, värmen och ljuset. Det är inte så mycket måsten, ett enklare liv och allt finns på lagom avstånd.

Sedan tio år jobbar Christina för Skin Independent.
- Har jag bara en dator kan jag vara uppkopplad och hjälpa andra människor var jag än befinner mig. Jag älskar att dela med mig av det som jag tycker bra.

Torsdagen den 27 september arrangerar Nerja Día del Turista, Turistdagen. Klockan 18 i kommunhuset får Christina Schollin ta emot utmärkelsen årets hedersturist av Nerja kommuns borgmästare. Efteråt blir det festligheter från en scen på Europabalkongen mitt i stan.

Till Nerja reser även ett tv-team från Wahlgrens värld en mycket populär reality-serie som vunnit både Kristallen för årets TV-personlighet och Kristallen för årets program. Kändisfamiljen och Wahlgrens värld handlar mycket om fartfyllda vardagar med Pernilla och dottern Bianca.
- Vi filmar och jobbar med den serien tillsammans med Pernilla och Bianca. TV-teamet kommer Till Nerja för att dokumentera att jag får utmärkelsen. De ska filma förberedelserna som exempelvis vilka kläder jag väljer att ha på mig. Och så blir det från kommunhuset.

Vad Svenska Magasinet erfar ska även spansk tv 1 vara på plats i Nerja och sända i programmet ”España Directo”.

”Vi vet att Christina Schollin är populär i sitt hemland och att hon sprider en positiv bild av Nerja och på så vis främjar turismen här. Hon gör en betydande insats för Nerja” säger Patricia Gutiérrez (PSOE), kommunalråd inom turism, i ett pressmeddelande.

Antonio Mercero, som var filmdirektör för tv-serien ”Verano Azul” som spelades in i Nerja, och som avled i maj månad, kommer också att uppmärksammas.

(Foto: Peter Knutsson)

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255