Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-09-14

Manuel Valls varnar för katalansk nationalism

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-09-14

Bryts Spanien itu, bryts Europa itu. Det sa Manuel Valls, tidigare fransk premiärminister mellan åren 2014 och 2016, när han gästade Málaga under gårdagen för att tala vid ett seminarium anordnat av Diario SUR i samarbete med stiftelsen Fundación Cajasol. Valls som föddes i Barcelona 1962 kan nästa år bli borgmästare i Barcelona eftersom mycket pekar på att han kommer att bli Ciudadanos kandidat vid valet 2019. Valls själv vill dock inte bekräfta det ännu.

Spanien som land är kopplat till Europas framtid. Det säger Manuel Valls som oroas över utvecklingen i Europa med växande populism och nationalism.

”Den verkliga debatten idag handlar om demokrati vs populism. Som europé bekräftar jag att Spanien är ett bra land. Språket talas av 500 miljoner människor i världen och Spanien är en av de äldsta nationerna i världen tillsammans med Storbritannien och Frankrike. Om Spanien går sönder, går Europa sönder” varnar Valls med adress separatisterna i Katalonien. ”Problemet är att populismen i Katalonien är förkroppsligad i självständighetsrörelsen”.

Enligt den tidigare franske premiärministern står Europa inför utmaningar som populism, invandring, ekonomi och demokrati. ”Det är allas skyldighet att analysera och komma med politiska lösningar”.

”Bilateralt avtal är inte längre tillräckligt. Med de senaste utmaningarna finns det ingen lösning endast mellan två länder. Nu krävs det att hela unionen samarbetar”.

Terrorattentatet 11 september 2001 gav som resultat en mycket komplex situation som vi ännu befinner oss i menar Valls. ”Islamism som redan fanns på flera ställen i världen har blivit ett stort problem eftersom integrationen inte fungerar”. Valls menar också att det är farligt att förneka problem som existerar. Med terrorism och migrationsströmmar kommer populism.

Han oroar sig även för uppkomsten av euroscepticism som har blivit en realitet i Europa där krafter i Ungern, Polen och Italien går i främsta ledet. Stora inre konfrontationer hotar menar Valls.

Det finns starka grupper i det katalanska samhället som vill se Manuel Valls som borgmästare i Barcelona efter lokalvalet 2019. Han kan mycket väl bli Ciudadanos kandidat om partiledaren Albert Rivera får som han vill.

”Just nu tänker jag på erbjudandet” säger Valls.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255