Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-09-04

Kriminalförfattare lägger rafflande upplösning på Solkusten

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-09-04

Kriminalförfattaren Dag Öhrlund är just nu i Fuengirola för att hitta miljöer till sin nästa bok som utkommer nästa år. Slutet på boken blir en rafflande upplösning på Solkusten.

Det svenska deckarundret är omtalat världen utöver. Svenska kriminalromaner har miljontals läsare världen över. De senaste åren har författare som Åke Edwardson och Liza Marklund låtit handlingen utspela sig på Solkusten som i ”Möt mig i Estepona” respektive ”En plats i solen”.

Dag Öhrlund, 60, är en svensk författare, journalist och fotograf som skriver kriminalromaner. Han är känd för succéböckerna om psykopaten Silfverbielke och serien om kommissarie Truut.

Och det är nästa bok om kommissarie Truut där handlingen till viss del är förlagd till Costa del Sol, Fuengirola och Mijas.
- Slutet på boken blir en rafflande upplösning på Solkusten. Jag har varit här flera gånger eftersom jag har vänner som har semesterboende här, säger Dag när Svenska Magasinet träffar honom.

Dag har börjat jobba på nästa kriminalroman om kommissarie Truut som utkommer 2019.
- Det är viktigt för mig som författare att besöka de platser som förekommer i boken. Det är restauranger och miljöer som karaktärer besöker. Det är viktigt att allt blir korrekt.

Under en vecka studeras miljöer i lugn och ro. Dag skriver ned fakta när han har det i färskt minne. Fångar atmosfären, hur det doftar och smakar. Han väljer ut lämpliga platser och adresser, fotograferar för minnet.

I nästa kriminalroman jagar kommissarie Evert Osvald Truut en mördare. Truut har listat ut vem som är nästa offer. En svensk kvinna, silversmeden Jennifer, bosatt på Yamasol i Fuengirola som tillverkar smycken i ”ett hål i väggen” i Mijas.
Kommissarie Truut tar med sig den kvinnliga kriminalinspektören på planet och reser till spanska Solkusten utan att säga något till sina chefer. Så sakta som byråkratins kvarnar mal så skulle hon snart vara död, resonerar Truut och reser.

Truut är en bufflig kommissarie i dryga 60-årsåldern. Till ytan tuff och macho. Innerst inne godhjärtad. Han har fördomar om utlänningar och homosexuella.
- Jag konfronterar honom med dessa fördomar. Han har en splittrad personlighet som många känner igen, och han blir tvungen att ändra sig.

Hittills har Dag Öhrlund gett ut fyra böcker i serien om kommissarie Truut som gillar Solkusten.
- Väl hemma pratar Truut med sin katt. Det verkar vara mysigt där nere. Vad säger du, kanske vi skulle köpa en lägenhet där?

Fakta/Dag Öhrlund
Innan Dag blev författare var han verksam som journalist och fotograf, utrikeskorrespondent i Hollywood, arbetade i 30 länder och blev publicerad över hela världen. Under sina äventyr har han överlevt en terrorbomb, blivit beskjuten, gripen av polisen, blivit förlamad och hamnat i rullstol. Händelser som präglat hans livssyn.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255