Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-08-22

Marbellas kända företagsledare Don Cándido har avlidit

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-08-22

Marbella har förlorat en av sina mest uppskattade och framstående invånare, filantropen och affärsmannen Cándido Fernández Ledo, 88 år. Han avled i tisdags förmiddag skriver Diario SUR.

Don Cándido som han tilltalades i Marbella startade företag och var initiativtagare till turistprojekt. Bland annat låg han bakom stiftelsen Fundación José Banús och var en av initiativtagarna till CIT Marbella (Centro de Iniciativas Turísticas). 2014 mottog han utmärkelsen Medalla de Marbella av borgmästaren Ángeles Muñoz (bilden).

Ángeles Muñoz skriver på Twitter att ”vi beklagar förlusten av en stor person, en referens inom turismen och en stor ambassadör för Marbella”.

Don Cándido föddes av galiciska föräldrar i Havanna på Kuba 10 maj 1930. Som barn kom han till Galicien i nordvästra Spanien för utbildning och studier vid bland annat universitet i Santiago de Compostela. Den akademiska utbildningen fortsatte i Madrid inom turism.

Under tio år (1962-1972) arbetade han i departementet för turism och information. 1972 flyttade don Cándido till Marbella och började arbeta för don José Banús. Han gifte sig här med doña Pilar Calvo y Sánchez de León. Han berömde alltid sin fru och var tacksam för att hon respekterade att han hade ”en älskarinna som heter Marbella…”.

Förutom att vara en av grundarna till Centro de Iniciativas Turísticas var han även direktör för flera större anläggningar i Marbella som Hotel Andalucía Plaza, hotellorganisationen AEHCOS och kasinoanläggningarna i Nueva Andalucía, La Toja och Monte Picayo.

Som ett erkännande av hans arbete tilldelades han en stjärna på Marbellas egen Walk of Fame i Puerto Banus den 7 oktober 2010.

En av Marbellas stora personligheter har alltså lämnat oss. Begravningen var klockan 12 på onsdagen i kyrkan Iglesia Virgen Madre i Nueva Andalucía.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255