Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-05-16

Strejker på flyg och tåg till och från Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-05-16

20 flygningar inställda idag på grund av pilotstrejk på Brussels Airline, dessutom blir samtliga tåg inställda mellan Frankrike och Spanien på söndag på grund av strejk i Frankrike.

Brussels Airline har ställt in 20 utav 28 planerade flygningar. De linjer som förblir operativa är de som ansluter till Málaga, Las Palmas de Gran Canaria, Teneriffa och Jérez. Totalt har bolaget tvingats att ställa in 220 flygningar.

Enligt Brussels Airlines har de flesta drabbade valt att byta datum för resan utan extra kostnad, medan andra har begärt återbetalning av biljettpriset. Dessutom kan passagerarna hävda ersättning för extra kostnader för boende och uppehälle som härrör från avbokningarna.

Det är andra strejkdagen för piloterna och det är cirka 60.000 personer som är drabbade då de endast utför 25% av flygningarna. Fackföreningarna kräver förbättring av lönevillkoren.

Direktören för verksamheten i Brussels Airlines, Thibaut Demoulin, anser att strejken "är oförståelig" eftersom bolaget har lagt fram "betydande" erbjudanden. Arbetstagarna har förkastat det senaste förslaget, som bestod av en 3% ökning av bruttolön som börjar i januari nästa år och ytterligare 3% från och med 2020 och beroende på företagets vinst. Fackliga delegationen behåller därför sina krav, vilket enligt Brussels Airlines utgör en ökning med 25 procent av kostnaderna för företaget.

Tågen mellan Spanien och Frankrike

SNCFDet nationella franska järnvägsföretaget SNCF meddelar att alla förbindelser mellan Frankrike och Spanien avbryts nu på söndag på grund av strejken av företagets arbetstagare. Bland förbindelserna framhävs Paris och Barcelona.

Förbindelserna mellan Frankrike och Belgien, Holland och Tyskland kommer att vara ”nästan normal” medan Eurostar som förbinder Frankrike Med Storbritannien kommer att fungera helt normalt.

Strejkerna började den 3 april med två dagar i veckan och är planerade att fortsätta fram till den 28 juni nästa år. Det är fackföreningarna som protesterar mot förändringen i arbetstagarlagen och de är rädda för att de förändringar som godkändes i nationalförsamlingen den 17 april bara är första steget mot en privatisering.
  

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255