Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-04-27

Streama film, musik och sport på Europaresan

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-04-27

I dag går det inte fullt ut att använda streamningstjänster utomlands, men lagom till påsklovet började nya regler att gälla som gör att du kan streama film, sport och musik när du reser inom EU.

– Via streamningstjänster som man abonnerar på kan man nu titta och lyssna på samma saker i övriga EU-länder som här hemma i Sverige. Det är bra att konsumenter får större möjlighet att använda den här typen av tjänster och det är ett viktigt steg mot att skapa en gemensam digital inre marknad i EU, säger biträdande justitieministern Heléne Fritzon.

Konsumenter har ofta upplevt att de inte kan nå sina streamningstjänster för till exempel sport, film och tv-program när de är utomlands. Det här beror främst på att de som erbjuder tjänsterna bara har haft rätt att ge tillgång till materialet i det land där konsumenterna har avtalat om tjänsten.

Inom EU har man därför kommit överens om regler som ger konsumenterna möjlighet att använda sina tjänster när de är på semester, affärsresa eller annars tillfälligt vistas någon annanstans i EU än i sitt hemland.

Den nya möjligheten omfattar lagliga tjänster som konsumenter köpt eller abonnerar på mot betalning och som de kan nå även utanför hemmet, till exempel via surfplatta eller mobiltelefon. Under vissa förutsättningar omfattas även tjänster som erbjuds utan betalning.

Om man har ett abonnemang som tillåter roaming kan man i dag surfa utan tilläggsavgifter för roaming inom EU. Det betyder att det i normalfallet kostar lika mycket att använda internet under sin resa som det gör hemma i Sverige. Det finns dock begränsningar och undantag, som gör att tilläggsavgifter ibland kan tillkomma.

– Jag är glad över att vi inom EU har kommit överens om ytterligare ett beslut som gör vardagen lite enklare. Det är en lösning som kommer att ge konsumenter möjlighet att använda sina tjänster som de abonnerar på även när de är på semester, affärsresa eller annan tillfällig visit i ett annat EU-land än där de bor, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

Info från Regeringskansliet

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255