Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-02-08

Ny pastor vid Turistkyrkan vill sätta fokus på personen Jesus

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2018-02-08

Arnfinn Clementsen, 64, är ny pastor i den Skandinaviska Turistkyrkan i Fuengirola från våren 2018. Han och hustrun Liss-Bente kommer närmast från Stavanger i Norge där de under 30 år fortsatt att bygga på församlingen i Karismakyrkan. De har varit verksamma inom både kristen skola, nödhjälpsarbete som evangeliseringsarbete.

- Jag kände att det var dags att lämna över till nästa generation. Vi är fortfarande en del av Karismakyrkan, men har nu en friare roll. Vi kommer att flexa lite mellan Spanien och Norge för att kunna stötta det nya ledarskapet i Karismakyrkan, berättar Arnfinn Clementsen när Svenska Magasinet möter honom i församlingslokalen på Paseo Maritimo 77 i Los Boliches, Fuengirola.

Det nya pastorparet har besökt Costa del Sol några gånger.
- Vi besökte Fuengirola och Turistkyrkan första gången 1986 som gästpredikanter. Annars har jag och min fru Liss-Bente en lägenhet i Torrevieja i samband med semester.
- Vi känner Spanien en del, men här i Fuengirola känner vi oss väldigt nya. Vi har varit här på besök några gånger innan jag sa ja till kallelsen.

Den Skandinaviska Turistkyrkan är en ekumenisk kyrka där olika frikyrkosamfund möts. Arnfinn är pastor tre månader på hösten och tre månader på våren, de kommande tre åren.
- Turistkyrkan fungerar som ett andligt hem för alla. Vi har många ”flyttfåglar”, många med dålig hälsa som bor här större delen av året. Vi ser också att allt fler yngre söker sig hit för arbete.

Arnfinn Clementsen säger att han generellt ser en stor öppenhet för tro. Det finns församlingar på tillbakagång, samtidigt upplever han en nyandlighet som invandrare har tagit med sig till de skandinaviska länderna.
- Materialismen kan inte mätta människors behov. De som har gått upp i pengar, arbete och karriär upptäcker att de saknar något. Här kan Turistkyrkan göra mycket i att ge hjälp och bli en oas för människors andliga behov.

Många människor har väldigt lite kunskap om Jesus. Den nye pastorn kommer att lyfta fram personen Jesus.
- Trots att vi i Skandinavien under lång tid har haft en statskyrka så är det överraskande många som jag träffar som inte vet något om Jesus.
- Jag kommer att sätta fokus på personen Jesus, det kommer att prägla min förkunnelse. För en del kan lagar och regler bli till ett hinder för att se Jesus. Vi vill vara en levande kyrka som uppmuntrar de som är sökande.
- En del hade kanske en barnatro som liten. Sedan kanske något hände som gjorde de besvikna. Vi hoppas kunna hjälpa dessa igen att hitta hem till sin tro.

För Arnfinn Clementsen är det också viktigt att Turistkyrkan blir en välsignelse för Fuengirola och Spanien.
- Vi ska inte isolera och stänga in oss. Vi ska vara öppna ut mot det spanska samhället och bli en välsignelse för byn Fuengirola. Därför samarbetar vi med en spansk systerförsamling när det gäller att bidra socialt till nödlidande.

Skandinaviska Turistkyrkan i Fuengirola fyllde 40 år ifjol. Den startade 1977. Förutom gudstjänst på söndagar klockan 11 arrangeras Hela kyrkan sjunger, bibelundervisning och dagträffar.

Bildtext: Arnfinn Clementsen från norska Stavanger är ny pastor i den Skandinaviska Turistkyrkan de närmaste tre åren.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255