Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-11-24

Emma Kimiläinen blir SPV Racings test- och utvecklingsförare i Electric GT

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-11-24

Svenskspanska SPV Racing blir det första teamet att ansluta till Electric GT där Emma Kimiläinen blir en av förarna. Teamet har sin bas i Alhaurín el Grande utanför Málaga och kör två bilar i EGT Championship.

Emma Kimiläinen, Alvaro Fontes och Javier Martinez blir utvecklingsförare inför debuten i världens första tävlingsserie för elektriska produktionsbilar. SPV får leverans av sin första Tesla Model S EGT P100D i slutet av året, inför starten av serien i mitten av 2018.

Electric GT Championship är den nyaste tävlingsserien inom motorsportens nollutsläppskategori med mål att synliggöra hållbar mobilitet.

- SPV Racing blir första team i världen med en Elektrisk Tesla tävlings bil. Test och utvecklings förare blir Alvaro Fontes och Emma Kimiläinen. Emma är en mycket duktig förare. Hon är även finsk tv-kommentator, författare och mamma, säger Lars GV Lindberg, delägare i SPV Racing, till Svenska Magasinet.

- Emma kommer till SPV i Alhaurin el Grande den 14 december tillsammans med Mark Gemell VD och grundare av Electric GT. Första bilen kommer förhoppningsvis redan innan årsskiftet. Det är världens första Tesla som tävlingsbil. Vi en lång lista av tv-bolag som vill komma och provköra med våra förare som CNN, BBC – Top Gear, Sky Sport och ITV för att nämna några.

Emma Kimiläinen, 28, är en mycket rutinerad förare som började sin karriär i gokart vid 3 års ålder. Hon har producerat rader av bra resultat i Formel Ford, Radical, Formula Masters ADAC och Formula Palmer Audi, innan hon gick över till standardvagnsracing i svenska STCC 2014-2016. Här nådde hon flera pallplatser.
2017 körde Emma V8 Thunder Cars NEZ där hon blev 4:a totalt med en seger, två podiumplaceringar och två pole positions. Emma är också kommentator för F1 och E-Motorsport i finsk television.

SPV Racings VD Raul Garcia ”Vi är väldigt glada över att Emma ansluter till teamet, hon har gjort bra resultat och hennes test med Tesla Model S P85 senast i franska Pau visade att hon förstår bilen och det elektriska drivsystemet. Emma kunde snabbt anpassa sin körstil för att få ut max prestanda ur bilen.
Vi ser fram mot att börja testerna med vår egen Tesla P100DL med Emma och Alvaro i början av 2018. Den nya bilen kommer ha nästan dubbelt så mycket kraft, racingbromsar och bättre hjulupphängningar jämfört med den vi körde i Pau.”

SPV Racing bildades genom ett partnerskap mellan svenska Spirit Racing, ägt av Lars GV Lindberg, samt Raul Garcias SPV Motorsport. Teamet kör för nuvarande European Le Mans Series och Le Mans Cup, med mål att ställa upp i 24-timmarsracet på Le Mans 2019.

Lars Lindberg, SPV Racings team manager, säger i ett pressmeddelande: ”Vi är mycket stolta över bli det första teamet att skriva på för Electric GT Championship. Vi är förstås spända på fortsättningen av detta nya kapitel i teamets historia, nu när vi tar oss an utmaningen att tävla med elbilar.

”Ur ett rent racingperspektiv har vi massor att lära med Teslan, därför är vi också glada över att ha en så stark förarbesättning. Emma, Alvaro och Javier kommer hjälpa oss med utvecklingen på och bredvid banan. Vi tror att vi kommer ta stora kliv framåt och hoppas på en stark första säsong.

Vi är stolta över kunnandet i teamet, som tävlat jorden runt i olika kategorier. Vi ser också fram mot att använda Electric GT som en möjlighet att utveckla nya talanger och vi tror att E-Sportmästerskapet kommer bli en bra plantskola för framtidens racingstjärnor.”
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255