Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-09-29

En genuin spansk festlighet

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-09-29

Ferian i Fuengirola närmar sig och som alltid föregås den av en spektakulär romeria och den hålls i år traditionsenligt söndagen den 1 oktober. En romeria är en pilgrimsvandring och den avslutas alltid med en stor folkfest, många anser romerian för betydligt mer sevärd än den efterföljande ferian.

Allt startar i Fuengirola med att en procession bestående av vagnar dragna av hästar, mulor och traktorer, samt jungfrun själv "Virgen del Rosario" tronande på en vagn dragen av oxar lämnar torget Plaza de la Constitución klockan 10:45.

Före avfärden har det då varit en mässa i kyrkan "Parroquia Nuestra Señora Del Rosario", den mässan börjar 10:00. De deltagande ekipagen i själva processionen samlas på Calle Cervantes klockan 9:30.

Virgen del RosarioRutt: Ungefärlig avgång klockan 10:45 från C / España, möte med Virgen del Rosario på Plaza de la Constitución (kyrktorget), Avda. De la Estación, Avda. Juan Gómez Juanito, Avda. De Mijas, Camino de Campanales, Ctra de Coín, till slutdestinationen Parque del Esparragal de Mijas.

Parque del Esparragal de Mijas är den stora picknickparken som ligger utmed vägen till Coin, strax bortanför Hotel Tamisa Golf. Processionen förväntas anlända dit runt omkring klockan 14:00.

Där blir det fest, mycket mat och dryck, flamencodans och allmänt umgänge under hela dagen. Det är alltid mycket hästar både framför vagnar och med ryttare. Hela floden nedanför parken fungerar som en stor arena där folkloren verkligen kommer till sin rätt. Det finns ett flertal barer där man kan handla mat och dryck, men man kan också ta med eget.

Kommunen arrangerar busstrafik från Carvajal vid 09:15 och 09:45. Och från centrum 9:30 till 22:30 med avgångar varje halvtimme. Returresor från Parque del Esparragal från 10:00 till 23:00, med avgångar varje halvtimme. Hållplatser: avenida Condes de San Isidro vid calle Hermanos Pinzón (vid Bershka klädaffär); avenida de Mijas hörnet med calle Sevilla, calle Mallorca, rondellen vid Ford, Hiper Europa, avenida de Los Lirios med calle Jazmín, avenida Los Lirios (Marín), avenida Los Lirios med calle Rio Verde, Camino Viejo Coín vid den stora rondellen till minne av terroristoffer, framför venta La Morena och vid entrén till golfbanan. För den som kommer med egen bil finns det gott om plats att parkera.

Glöm inte att ta med kameran...

RomeriaRomeriaRomeriaRomeriaBilderna är från ett par tidigare upplagor av Romería de la Virgen del Rosario en Fuengirola, foto: Erixon Consulting.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255