Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-09-22

Svenska pojklagsspelare i ishockey tränar skridskoteknik på kusten

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-09-22

Det blev succé hösten 2016 så första veckan i november arrangerar Niclas Glader en ny camp i ishallen i Arroyo de la Miel (Benalmádena) för svenska pojklagsspelare i ishockey som ska träna skridskoteknik. I år kommer vi ner med i dagsläget fjorton spelare och en tränare. Totalt blir vi ca 40 stycken med familjemedlemmar som följer med säger Niclas Glader.

Det blir spelare från Malmö, Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Eskilstuna, Motala, Kungälv, Kungsbacka och även Norge, säger Niclas som med Glader Powerskating arrangerar en camp med skridskoteknik på den spanska Solkusten.

- Anledningen till att vi kommer till Malaga beror egentligen på två saker. Jag bedrev för ett par år sedan en camp i Italien tillsammans med några italienare där vi körde en vecka på sommaren i Dolomiterna. Det var en fantastisk miljö och by.

- Efter ett tag uppstod samarbetsproblem med italienarna eftersom vi hade olika syn på hur en hockeycamp ska bedrivas och jag beslutade mig för att starta en ny camp på ett ställe som inte är självklart som hockeystad. Jag fick hjälp av en familj som har hus på Solkusten som tog reda på att det fanns en ishall i Benalmádena, säger Niclas Glader till Svenska Magasinet.

Man tog kontakt med ishallen Club de Hielo som ligger på avenida Ciudad de Melilla i Arroyo de la Miel och hittade en lösning som fungerade fantastiskt förra året.

- Det var vårt första år och vi var då nio spelare plus tränare som hade fyra underbara dagar med ishockey, sol, bad och goda middagar.
- Det var lite av en chansning förra året. Det är svårt när man aldrig varit på plats innan och vet vad som finns men vi fick bra hjälp från personalen på anläggningen. Det blev en succé.

Niclas Glader bestämde sig redan innan han åkte från lägret ifjol att ett nytt läger skulle arrangeras 2017.

- Vi har många som åker på solsemester under höstlovet (första veckan i november) för att komma bort från ett grått och regnigt Sverige. Att kunna erbjuda hockeyfamiljer en kombination med sol, bad och ishockey känns riktigt roligt.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255