Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-09-14

Svensk kriminalromanförfattare blev dubbelmördare i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-09-14

Han drabbades av någon form av psykos, det säger en nära vän till dubbelmördaren Pierre D Larancuent som knivdödade en spansk nationalpolis i Valencia med fem hugg innan han sköts till döds av polis. Dessförinnan ska han ha styckmördat en frisör.

Av Ola Josefsson

Spanska tidningar publicerar under torsdagen välskrivna och fylliga reportage om tisdagens händelse i stadsdelen Russafa i Valencia. Svenska Magasinet berättade under gårdagen om en av de stora nyheterna i Spanien.

Dubbelmördaren Pierre Danilo Larancuent som sköts till döds efter att ha knivhugget en nationalpolis och styckmördat en frisör kallade sig för Pierre Danilo på Facebook. Där uppgav han vara bosatt i Valencia. Hur länge han varit där är i skrivande stund oklart.

Pierre D Larancuent är svensk medborgare, ursprungligen från Argentina, någon uppgift säger Brasilien. Han är uppvuxen i Göteborg och står skriven på en adress i Majorna som är en känd boplats för kulturpersonligheter och skribenter. Hans relation med den kriminella världen började tidigt.

Lindelöws bokförslag har Pierre D Larancuent tillsammans med nära vännen Ricard Nilsson utgett kriminalromaner. De lärde känna varandra i fängelse efter att en 23-årig Larancuent 2003 dömdes till 14 års fängelse för grova narkotikabrott. Ricard Nilsson dömdes till mord år 2000 för trippelmorden i Klippan året innan.

Kvällsposten tog i juni 2012 upp det eventuella oetiska om ett seriöst förlag bör ge ut romaner som skrivits av en mördare, dömd till livstids fängelse, och en narkotikabrottsling, som avtjänar 14 år.
”Allmänheten ska inte ge extrastraff i form av yrkesförbud. Att Ricard A R Nilsson och Pierre D Larancuent ägnar sig åt att författa är förstås ett bättre yrkesval inför framtiden. De har dessutom föregåtts av många författare, utländska som svenska, med kriminellt förflutet” skriver Bengt Eriksson, kulturjournalist på Kvällsposten.

I Expressen beskrevs trippelmördaren Ricard Nilsson 2014 som slipad och att han misstänks låtsas ha blivit en bättre människa, varpå han den gången stoppades från obevakade permissioner.
Den spanska dagstidningen Levante EMV förvånas över hur de två kunde sitta och författa kriminalromaner i ett högsäkerhetsfängelse som Kumla.

Förutom att Larancuent läste in en högskoleexamen i historia och sociologi började Nilsson & Larancuent skriva kriminalromaner som thrillern Män utan nåd och Med döden som skugga. Larancuent har även medverkat i tidskriften Skurk.

Svenska mörka kriminalromaner har uppmärksammats stort i Spanien de senaste åren. Pierre D Larancuent beskrivs idag i spansk media som en produktiv författare till artiklar inom kriminologi och kriminalromaner.

”Det sista dygnet av sitt liv kan mycket väl vara en del av innehållet i de böcker han skrev” skriver Periodista Digital. Men den här gången är det inte fiktion, det är verklighet och människor, familj och anhöriga sörjer på riktigt.

Huvudpersonen i Med döden som skugga är en psykopat som dödar sina offer genom att sticka en stor kniv i hjärtat. Bokens innehåll har stora likheter med Larancuent tillvägagångssätt i tisdags då han knivmördade polismannen Blas Gámez och iskallt styckmördade Alberto Enrique i badkaret i sin lägenhet i uppgång 5 på calle Sueca 77 i Valencia, skriver dagstidningen Levante EMV. Enda skillnaden är att i boken dödas unga vackra kvinnor.

Boken Män utan nåd beskriver ett Sverige där de mänskliga rättigheterna inte existerar skriver Las Provincias som tecknar ett personporträtt över 36-åringen.

Svenskens grannar beskriver honom som en udda figur som sov på den smala balkongen och skrämde folk med konstiga blickar. Oväsen inifrån bostaden tycks vara mer regel än undantag. 

Pierre D Larancuent har medverkat som skribent i flera svenska medier. Han har tidigare varit medarbetare på Para§raf som han lämnade för några år sedan. Det är ett kriminal- och rättsmagasin som vill värna såväl rättstryggheten för folk i allmänhet, som rättssäkerheten för den som blir misstänkt för brott. Fler kända advokater och poliser medverkar med texter.

Ricard Nilsson som bland annat författat böcker ihop med Pierre D Larancuent, säger i en kommentar till magasinet Para§raf att de lärde känna varandra när de satt i samma fängelse.
”Han var en av mina närmaste vänner. Men han hade psykiska problem. Jag pratade med honom på telefon i tisdags och vet att det var problem med inställningen av medicineringen. Så han måste ha fått någon form av psykos” säger Ricard Nilsson till tidningen och fortsätter: ”Allt hade gått bra för Pierre nu en tid så jag förstår inte vad som kan ha hänt med honom. Den enda rimliga förklaringen är någon form av psykos”.

En omfattande polisutredning pågår i Valencia för att kartlägga de senaste dygnen. Det är oklart hur länge frisören Enrique AF och svensken hade känt varandra. Anhöriga till den styckmördade frisören säger till dagstidningen Las Provincias att de inte kände till svensken och att de umgicks.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255