Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-08-25

Nya IS-hot genom ”El Cordobés” som tidigare har varit i Sverige

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-08-25

Rent bildmässigt finns det likheter med Che Guevara, gerillaledaren och revolutionären. Córdobasonen Muhammad Yassin Ahram Pérez, 22, mest känd under namnet ”Al Qurtubí” (”El Cordobés”) har återigen riktat hot mot Spanien via en ny film från islamiska staten IS skriver flera spanska medier.

Han är son till Tomasa Pérez, en kvinna från Córdoba i södra Spanien som konverterade till islam och gifte sig med den ökände marockanske medborgaren Abdellah Amran, mer känd under namnet ”Abu Yasin el Andalusí”. Tillsammans har de minst fem barn, förhållandet inleddes innan kvinnan var myndig. Mannen dömdes 2010 i Marocko till tolv års fängelse för terrorbrott.

Paret var först bosatta i Alcolea nära Córdoba i Andalusien. De har även varit bosatta under en tid i Sverige skriver dagstidningen El Mundo som för några år sedan fick en intervju med Abdellah Amran. Därefter gick flytten vidare till Katalonien, stadsdelen El Príncipe i den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika och Marocko.

Precis som hos Che Guevara lever revolutionstänkandet hos Muhammad Yassin Ahram Pérez som tillsammans med sin mor och syskon reste till Syrien. Han går och dagdrömmer om att en dag kunna återupprätta Al Andalus och att Spanien blir muslimskt. ”El Cordobés” ingår i IS propagandaapparat och den film som publicerades för två dagar sedan bekräftar den uppgiften.

I den senaste propagandafilmen från IS riktas nya hot mot Spanien. ”El Cordobés” som är född i Córdoba pratar med andalusisk accent och uppmuntrar muslimer att ansluta sig till jihad. ”Jihad har inga gränser och Allah blir nöjd med dig”.

Budskapet i filmen handlar om att uppmuntra de troende att begå attacker i Spanien. Och de kristna varnas: ”Glöm inte blodet av muslimer som den spanska inkvisitionen orsakade. Lås oss hämnas våra döda genom IS och låt oss återupprätta Al -Andalus som det en gång var: ett land, ett kalifat”.

Spanska underrättelsetjänsten CNI (Centro Nacional de Inteligencia) har haft ”El Cordobés” under radarn i flera år. Han liksom pappan pekas ut för att ha nära kontakter med Ansar al Medhi som är misstänkt för att ligga bakom tidigare attentat i Marocko mot turistplatser och militärer.

José María Gil, som är expert på internationell säkerhet säger till nyhetsbyrån Europa Press att ”El Cordobés” är en mycket farlig person som är dynamisk i sociala nätverk.

Gil bekräftar bilden av att ”El Cordobés” ingår i neofundamentalistiska strömningen inom islam, känd under namnet ”takfir”, där anhängare pekar ut personer och folk som är fiende till islam och som de bestämmer sig för att döda eller på annat sätt utöva våld mot.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255