Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-08-22

Fiber och mobilabonnemang till lågpris

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-08-22

Telefonoperatörerna har startat ett priskrig för att erövra de som bara är i behov av grundläggande telefoni och internetpaket. I vår kartläggning är bara paket under 50 Euro per månad medtagna.

Dessa paket kallas i branschen för "no-frills" vilket är en benämning som från början kommer från flygindustrin och betyder att alla inte nödvändiga funktioner har tagits bort, allt för att kunna hålla ett lågt pris.

Målgruppen är i första hand "millenials" dvs. unga par, invandrare och hushåll med snäva familjebudgetar som är nöjda med att ha en mobil och i första hand använder Internet på sina arbetsplatser, skolor eller internetkaféer.

När det gäller mobilt bredband så är spridningen i Spanien bland det bästa inom EU, men när det gäller fasta bredbandsuppkopplingar så är det desto sämre. I maj uppgick den till 13,9 miljoner det motsvarar 30 linjer per 100 invånare, att jämföra med 28,8 linjer ett år tidigare. Så här finns det mycket för de olika bolagen att erövra.

"Marknaden kan delas in i tre delar. 1, de kunder som vill ha allting och inte bryr sig om priset. 2, de som vill ha "valuta för pengarna" som vill ha ett mycket specifikt erbjudande i relation till sitt konsumtionsmönster. 3, de så kallade "no-frills" som bara söker anslutning till lägsta pris." säger Samuel Muñoz, markndadsdirektör på Orange. 

Nedanstående tabell gör inte anspråk på att vara fullständig eller 100 procent exakt eftersom det ligger i priskrigets natur att priser snabbt ändras och att nya erbjudanden tillkommer. Men den ger en idikation om prisbilden i nuläget.

Tabellen är på spanska, men lättförtsåeligt då det svåraste är översatt. Illimmitadas = Obegränsat, Llamadas nacionales = nationella samtal, meses = månader, sin fijo = utan fast linje.
TabellKälla: El Pais.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255