Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-08-16

Uppgifter: Taxistrejken troligtvis avblåst

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-08-16

Den svenska turisten Ida Skoglund uttalar sig i Diario SUR och säger att hon var informerad om taxistrejken i Málaga och därför tog bussen till Marbella.

”Det finns barn här, ta oss till hotellet” bad en spansk kvinnlig resenär en taxiförare. ”Vi försvarar bara våra rättigheter” svarade taxiföraren. ”Och var är min rättighet” frågar kvinnan. ”Början på semestern har blivit en mardröm med att vi fick sova på flygplatsen”.

Reaktionerna har varit olika under strejkdagarna i Málaga.

Det har under de senaste dagarna varit nervösa timmar för många semesterfirare. För många hade ledigheten kunnat börja bättre. Åter andra fick bekymmer med att ta sig till flygplatsen när avgångar skulle passas.

Måndagen var dagen med flest problem. Därefter har resande med flyg från/till Málaga använt sig av bussar och pendeltåg samt tagit hjälp av släktingar och vänner.

Under onsdagen har taxiförarna suttit i möte med Felipe López vid Utvecklingsdepartementet på regionalregeringen Junta de Andalucia. Taxiförarna är nöjda med mötet och meddelade vid lunchtid på onsdagen att de troligtvis återgår till arbetet. Ett besked skulle komma senare under onsdagen.

Felipe López har lovat att studera taxiförarnas krav och återkomma med ett svar inom en månad skriver Diario SUR på sin nätupplaga.

"Vi har inte löst några problem, men känslorna efter samtalen är positiva" säger president, Miguel Ruano, för taxinäringens sammanslutning, Federación Andaluza de Autónomos del Taxi.

Taxiförarna har tidigare framfört kravet att hyrbilstjänsten Cabify ska dra tillbaka 35 bilar från Madrid som i nuläget arbetar på kusten något som Cabify vägrar att göra.

Igår gick taxiförarnas fackförbund ut och hotade med att konflikten kan komma att fortsätta under hösten. ”Det blir en het höst” sa representanter från taxinäringens fackförbund.

Det som taxinäringen protesterar mot är att antalet VTC-licenser har ökat, det vill säga hyrbilar där chaufför ingår. I provinsen Málaga finns det 436 VTC- licenser vilket kan jämföras med 2.583 taxibilar. Det blir en VTC-licens på 5,9 taxibilar vilket är för många VTC-licenser enligt taxiförarna.

(Uppdaterad)

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255