Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-08-15

Taxistrejken trappas upp

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-08-15

Taxistrejken sprider sig och har blivit en nationell angelägenhet. Taxinäringen i spanska städer som Barcelona, Madrid, Valencia och Sevilla har anslutit sig till protesterna i Málaga.

Som Svenska Magasinet berättade under gårdagen handlar det plötsligt uppkomna taxibråket om att Utvecklingsdepartementet gett licenser till hyrbilsföretag där chaufför ingår. Enbart i provinsen Málaga finns det 436 licenser för VTC (vehículos de alquiler con conductor) det vill säga hyrbil där förare ingår och som erbjuder sina tjänster via plattformar som Cabify och Uber.

Förare med VTC-licenser har angripits och enligt uppgifter i Diario SUR ska tre VTC-förare blivit misshandlade i Marbella och Málaga av taxiförare. 15 bilar ska ha fått strålkastarljusen krossade.

Den här veckan har Málaga extra mycket besökare på grund av ferian. Det har gjort att plattformar som Cabify har förstärkt med ytterligare 35 hyrbilar med chaufförer från Madrid vilket har retat upp taxiförarna ytterligare.

Hyrbilar och förare med VTC-licenser i Madrid har lockats med gratis boende om de kommer till Marbella och Málaga under augusti månad. Cabify uppger att de inte tänker dra tillbaka de extra bilarna från Madrid trots protesterna.

Spanska Utvecklingsdepartementet planerar att kalla samman till ett krismöte för att lösa problemet som sprider sig i landet.

Málaga flygplats har blivit navet i protesterna. Här rör sig tiotusentals resenärer dagligen som anländer för att ta sig vidare till semesterorter längs kusten. De är nu hänvisade till bussar och pendeltåg.

”Jag förstår inte varför inte en stad som Málaga inte har några taxibilar i augusti” säger en resenärer medan en mamma med sina småbarn har blivit fast på flygplatsen.

På sociala nätverk uttrycker följare en stor oro. Resenärer som har tidiga avgångar med flyg hamnar i problem eftersom pendeltågen på linje C-1 (Fuengirola-Málaga) inte kör mellan klockan 00.30 till 06.00.

Kustkommuner som Benalmádena och Torremolinos erbjuder minimitjänster där mellan 20 till 50 procent av taxibilarna är i tjänst. Av 1.432 taxibilar i Málaga var 280 i trafik under måndagen skriver Diario SUR.

Hotellnäringen på Costa del Sol riktar idag skarp kritik mot taxinäringen som inte hade varslat om strejk eller protester. I dagsläget finns det inget som talar för ett slut på konflikte.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255