Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-07-03

Gripanden kan ha förhindrat terrorattack på Mallorca

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-07-03

De planerade en knivattack på kommuntorg i byn Inca på Mallorca. Efter att spansk polis grep fyra marockanska medborgare på ön samt en Imam i Birmingham som var ledare för gruppen pekar det mesta på att de förhindrade ett planerat terrorattentat.

Som Svenska Magasinet berättade i torsdags så greps imamen Tarik Chadlioui i Birmingham. Han var efterlyst i Spanien för att vara huvudman för en radikaliserad sympatigrupp till IS på Mallorca. Han ska även ha radikaliserat en av terroristerna som utförde attentatet mot Bataclan i Paris 2015.

Enligt domaren Santiago Pedraz vid domstolen Audiencia Nacional planerade terrorcellen på Mallorca en knivattack på kommuntorget i Inca där förbipasserande skulle knivhuggas till döds. Samtliga fyra marockanska medborgare som greps på Mallorca i förra veckan har häktats.

En av dessa är Abdelkader Mahmoudi som hade tagit på sig uppgiften att utföra attacken på torget i Inca och dö som martyr. Vid gripandet av Mahmoudi fann polisen radikala manuskript, sånger, salafistiska predikningar och filmer med offentliga avrättningar utförda av Daesh eller IS i Syrien och Irak.

Abdelkader Mahmoudi som var hemmahörande i Inca hade en grupp på Whatsapp och dit knyts även två andra gripna, Ali Mtioui och Azzouz Azdad. Även dessa beskrivs som farliga och polisen har kommit över propagandamaterial för IS.

Den fjärde är Abderrahman Farid som beskrivs som en andlig vägledare för gruppen. Det var han som sammankallade till möten och levererade material till gruppen. En femte person ingick i gruppen, spanskmarockanen Hussein Fariss Lemkadem, som greps i tyska Dortmund.

Terrorcellen på Mallorca har även framställt propagandamaterial som filmen ”Toufiq se fue a Siria” som var inspelad på ön. Filmen var publicerad på en kanal på nätet med 12.000 följare.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255