Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-06-29

Ny direktör på svenskägda golfbanan La Duquesa: ”Läget är förträffligt”

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-06-29

Det är ett riktigt trevligt område och läget är förträffligt. Det är bara att svänga av från kustvägen och parkera. Några steg så är du på golfbanan, gå över bron så är du i hamnen. Så säger Jimmy Heino, 50, ny direktör sedan i måndags på svenskägda La Duquesa golfbana.

Av Ola Josefsson

Svenska Magasinet släppte nyheten den 21 juni 2017 att det lokala bolaget, SPS Global, köper golfbanan La Duquesa Golf Country Club i San Luis de Sabinillas på västra Costa del Sol. Bakom det lokala bolaget står representanter från Blumarine Capital AB, tidigare Svenska Storstadsgruppen AB.

Köpet blev klart 15 juni. Och i måndags började Jimmy Heino sitt nya arbete som golfdirektör. Jimmy har en bred erfarenhet från Spanien där han har tillbringat den mesta tiden av sitt vuxna liv. Han ser sig själv som en mycket passionerad människa med bred erfarenhet inom främst marknadsföring och sälja. Han gillar att jobba med människor, beskriver sig själv som en okomplicerad och ärlig person.

- Jag har varit större delen av mitt liv i Spanien sedan jag kom till Barcelona 1990. Och jag har sysslat med det mesta framför allt marknadsföring och sälj.

Det började med musikgrupper i Barcelona och Madrid.
- Vi producerade skivor på ett litet bolag i Madrid och gruppen var förband till Duncan Dhu och Tam Tam Go. Vi blev till och med omskrivna i El Mundo som Jimmy & Family.

I Madrid fortsatte det som säljare på Phone House. Han startade Viking som blev den första svenska restaurangen i Madrid och en tapasbar med namnet Den glada laxen. Det fortsatte som affärsutvecklare på Ikea där han även fick specialuppdraget att se över vad Spanien och Nordafrika kunde erbjuda Ikea när det gällde lokala produkter.
Sedan hamnade Jimmy på Ikeas expansionsavdelning i Spanien och fick resa runt och besöka lokala spanska politiker.
- Det gällde att skaffa tillstånd och det fanns en viss oro hos en del lokalpolitiker för att Ikea skulle konkurrera ut lokala möbeltillverkare.

Jimmy fortsatte sedan med att starta upp en bokningssida med semesterlägenheter i Madrid. Efter tre år hade man 140 lägenheter.  Den senaste tiden har han arbetat med marknadsföring med video åt DHL, Movistar och Nestlé bland annat.

Och sedan i måndags är du golfdirektör på svenskägda La Duquesa?
- Faktum är att jag inte har så mycket erfarenhet inom golf. Jag ser det som vilket arbete som helst. Nyckeln till framgång för vilket företag som helst är att skapa en databas med kunder och följa upp.
- Det första jag gjorde dag två var att varje person som går ut och in på golfbanan ska lämna e-postadress och tlf-nummer. Genom vår databas kan vi återknyta kontakter med dessa varje vecka med något underhållande och intressant.

Nu börjar också det stora arbetet med restaurera och förbättra golfbana och klubbhus. 
- Golfbanan har redan flera turneringar varav svensknorska men vi satsar även på få in nya turneringar och vi räknar med större evenemang i framtiden. Jag har bra kontakter med radiostationen Cadena SER som har fyra tävlingar på kusten och i framtiden kommer en av deras turneringar att spelas på La Duquesa.

Hur har nyheten tagits emot att La Duquesa får svenska ägare?
- Sedan jag började i måndags har jag bara mötts av positiva reaktioner. En konkursförvaltare har haft ansvaret i fyra års tid. Det som nu har hänt är positivt. Att det blir svenska ägare blir spännande eftersom många medlemmar är svenskar och det finns ett svenskt näringsliv i området.

De nya ägarna har även lagt ett bud på hotellet. Eftersom hotellet ligger på golfbanans mark är det mest troliga att det blir ett ja därifrån.
- Med golfbana och hotell kan vi skräddarsy paket vilket ger nya arbetstillfällen.
- Vi ska även lägga upp marknadsföringsplaner med influenser från Sverige med kändisar från golf och andra idrotter. Vi ser fantastiska möjligheter och vi tänker fylla almanackan med evenemang som midsommarfirande och kräftskiva bland annat. Efter sommaren planerar vi en nyinvigning, säger Jimmy Heino.

18-hålsslingan La Duquesa öppnade 1989 och är designad av Robert Trent Jones. Banan beskrivs som mycket trevlig och är mycket populär bland hög och medel handikappare. Detta är en mycket prisvärd bana att spela.

Mitt emot golfbanan ligger fritidshamnen Puerto de la Duquesa och fästningen castillo de La Duquesa som är den mest besökta platsen i Manilva ur turistsynpunkt. I kvarteren mellan stranden och fästningen ligger några av kustens kanske bästa fiskerestauranger.

Inte långt härifrån ligger bostadsområdet Kristina som har fått sitt namn efter en norsk prinsessa som på 1200-talet skickades till Kastilien för att trolovas med en prins. Platsen besöktes också av Julius Caesar som badade i ”baños de la Hedionda” under sin tid som guvernör i södra Spanien mellan åren 63 och 60 före Kristus. De romerska baden finns kvar ännu i våra dagar.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255