Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-06-05

Norsk vikarierande präst avled efter att ha blivit attackerad av bisvärm

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-06-05

Lars Haugan, 70, från Karasjok, som vikarierade som präst vid norska sjömanskyrkan i Calahonda, hittades död i torsdags kväll efter att ha blivit attackerad av en bisvärm.

- Det är mycket tragiskt det som har hänt. Lars Haugan skulle ha rest hem idag måndag till Norge efter att ha vikarierat som präst vid norska sjömanskyrkan på Costa del Sol, säger Jan Tommy Fosse vid Sjømannskirken i Norge till Svenska Magasinet.

Antalet bistick var så många att ansamlingen av bigift i blodet var så hög att det utlöste en chock. Guardia Civil har inlett en förundersökning kring en biodling efter att Lars Haugan i Rivera del Sol i torsdags blev attackerad av en bisvärm och avled. Mannen hade gett sig ut på en promenad i onsdags och blev attackerad av bisvärmen. Han hittades död av en kvinna som var ute och rastade sin hund i torsdags kväll.

Det är avdelningen Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza) som arbetar med naturskyddsfrågor inom Guardia Civil som har inlett en förundersökning kring biodlaren som har 150 bikupor i norra delen av Rivera del Sol i Mijas Costa.

Utredningen ska svara på frågorna om biodlaren uppfyller säkerheten i samband med bikupor på offentliga platser. Det är lag på att allmänheten ska informeras via skyltar att det finns bikupor i området.

Biodlingen regleras av miljödepartementet vid regionalregeringen Junta de Andalucia sedan 2005. Biodlingar måste ligga minst 400 meter från tätorter eller minst 100 meter från närmsta hus på landsbygden. Minsta avstånd från offentliga vägar måste vara 200 meter och när det gäller promenadstigar måste avståndet vara 25 meter enligt uppgifter från myndigheterna som Diario SUR citerade i söndagens nummer.

Den 70-årige norske mannen hittades 400 meter från bikuporna. Han hade tröjan uppdragen över huvudet vilket tyder på att han ska ha försökt skyddat sig mot bisvärmen.

Kroppen har obducerats vid rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga. Obduktionen bekräftar att mannen avled efter att ha blivit attackerad av en bisvärm.

Mannen var inte allergisk men att ett stort antal bistick troligtvis är dödsorsaken då ansamlingen av bigift i blodet kan ha utlöst en chock.

Bisvärm attackerade cyklister vid Vélez de Benaudalla

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255