Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-05-29

Bröllopsturismen är på stark uppgång

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-05-29

Hotellnäringen på Costa del Sol har fått ett kraftigt uppsving av en växande bröllopsturism. På några av de mer prestigefyllda anläggningarna svarar de giftaslystna för fyra femtedelar av omsättningen.

Att gifta sig på solkusten har blivit på modet, framförallt bland britter. Detta är en i stora drag osynlig industri eftersom många av tjänsteleverantörerna inte skyltar med sitt varumärke för att inte överskugga kundernas festligheter. Detta avslöjades av talesmän för de mest auktoritativa hotellägarna när de nyligen träffades på "II Marbella All Stars Networking", som hölls på Los Monteros.

Kökschefen på Hotel Villa Padierna, Manuel Navarro sade att bröllopsturismen verkligen hävdar sin plats eftersom den redan tar 80% av omsättningen för många av de bäst belägna hotellen.

"Det är inte längre bara den klassiska bröllopshelgen för 200 gäster i Marbella och dess omgivningar, utan vi försöker sträcka ut vistelsen till en vecka med unika och exklusiva upplevelser" säger Esteban Ferrón, som ansvarar för Marbella Holiday Services. Hans företag har specialiserat sig på att organisera "upplevelser" för turister som vill ha nya intressanta erfarenheter utmed Costa del Sol.
Vigsel
Sira Antequera som är en av en av pionjärerna i konceptet "brölloppsplanering"i Spanien säger att branschen omspänner miljoner. Hon räknar upp ett stort antal kända personer som har använt sig av hennes företag som heter "Sí! Quiero"

Två av de mer kända rådgivarna och mycket närvarande på sociala nätverk och bloggar är Inma Guerrero och Marina Llorca. Båda understryker behovet av att sektorn blir mer enad för att kunna öka sin synlighet. Affärsmannen från Estepona, Alejandro González erinrar om att det finns alternativ till ett bröllopp på stranden. Han talar också om de idylliska reklambilder på havet och stranden som används av hotell och restauranger och vikten av att myndigheterna strävar efter att ha rena stränder i gott skick så att det går att njuta av dem optimalt.

Ett annat krav från branschen kommer från entrepenören Virginia González, hon levererar prydnadsväxter och blomsteruppsättningar för dessa tillställningar. "I jämförelse med andra regioner och länder så möter vi många hinder från myndigheternas sida när det gäller att få tillgång till monumentala platser eller kyrkor". De begränsar våra möjligheter att komma fram och lasta av våra blommor och vi måste söka nya tillstånd för varje tillfälle. Det logiska skulle vara ett ge oss antingen säsongstillstånd eller ett permanent tillstånd.
BankettBildtext: Samtliga illustrationsbilder tillhandahahålls av Hotel Tamisa Golf, fler relaterade bilder finns här: Weddings in Spain.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255