Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-05-26

Sardinspettsjakt i Málagaprovinsen

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-05-26

Från och med i dag och fram till 11 juni pågår en ny företeelse utmed Costa del Sol, ett hundratal restauranger ingår i den första jakten på provinsens bästa sardinspett.

Evenemanget kallas på spanska för "I Ruta del Espeto" och liknande arrangemang för framförallt tapas men även för grytor förekommer regelbundet i olika kommuner. Men i detta fallet är det alltså grillade sardiner som avses och det är restauranger i ett flertal kommuner som deltar. Förutom Málaga så deltar strandrestauranger i Algarrobo,  Benalmádena, Estepona, Fuengirola, Manilva, Marbella, Mijas, Nerja, Rincon de la Victoria, Torremolinos, Torrox och Vélez Malaga.

Det är få saker som bättre definierar kustmiljön än grillade sardiner på spett och en Tinto de Verano på en strandrestaurang. Tävlingen syftar till att främja denna traditionella maträtt som har så stor betydelse för turismen i regionen.

Ursprunget till "Espetos" går tillbaka till slutet på artonhundratalet när Miguel Martínez Soler "Miguelito el de las sardinas" kom på idén att trä upp sardiner på sockerrör och sätta dem i sanden vid elden. En enkel och god picknick där det bara behövdes sardiner, lite salt och vin. 1885 besökte kung Alfonso XII en strandbar för att konsumera "Espeto" och då infördes enligt kungens önskan seden att äta dem med kniv och gaffel.

För att hedra denna stora uppfinning så erbjuds nu dessa olika varianter på spett tillsammans med en Tinto de Verano La Casera för ett pris på mellan fyra och sju euro (Inklusive IVA).

Alla som deltar i tävlingen har chansen att vinna priser och efter att man har ätit och bedömt spetten så kan man lämna sin röst på webbplatsen Route Espeto från idag och fram till 11 juni. På webbplatsen kan man också se vilka restauranger som är med och vad spetten kostar på respektive ställe.
Sardinspett

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255