Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-04-24

Golfturismen i Spanien genererar stora inkomster

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-04-24


Enligt en rapport från "Golf Business Partners" tar Spanien varje år emot i genomsnitt en miljon internationella turister som reser hit huvudsakligen för att spela golf.

Rapporten med titeln "Golfens inverkan på Spanien" rankar Spanien som världens andra nation när det gäller ankommande turister med denna inriktningen, endast överträffat av USA.

"Spanien är ett ledande land när det gäller turism och när det gäller golf är förhållandet detsamma" berättade Jose Mirigalla som är ansvarig för marknadsföringen vid "Real Federación Española de Golf " (Kungliga Spanska Golfförbundet) i en intervju i samband med UNIGOLF, en golfmässa i Madrid. "Kvaliteten på service och infrastruktur samt det goda vädret tillsammans med kultur och gastronomi är viktigt. Jag tycker Spanien är ett idealiskt land för alla turister", sade han.


GolfbanaEnligt rapporten är 272.280 spanska medborgare anslutna till golfförbundet, men räknar man även med utländska medborgare så når siffran en miljon. Verksamheten genererar cirka 400 miljoner Euro varje år, med personer som spenderar i genomsnitt en vecka i fyra eller femstjärniga hotell. Rapporten belyser att denna typ av turism är mycket bra för landet eftersom det ger stora bidrag till bruttonationalprodukten. Enligt rapporten spenderar dessa golfturister 74,8% mer än andra turister, med en daglig konsumtion på 171,4 Euro.

Att spela golf betyder sociala möten som innebär allt från att vara tillsammans med familj och vänner till affärsmöten, förklarade Mirigalla. "Det är sant att många företagsledare istället för att ha ett formellt möte på kontoret istället har ett mer avkopplande möte på golfbanan för att bygga sina nätverk", sa Mirigalla.

"Golfförbundet marknadsför golf på skolor som en del av idrottsutbildningen. Barn från alla typer av skolor, privata eller offentliga kan få möjlighet att spela golf för första gången," tillade han.

Källor: Golf Business Partners, Real Federación Española de Golf samt Xinhuanet.
Golfbana
Bildtexter: Den översta bilden visar en swing, fotograf okänd. De två andra bilderna kommer från två välkända golfbanor på Costa del Sol, foto: J.Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255