Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-04-21

Spanien är global ledare i vindkraft

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-04-21

Det spanska företaget Iberdrola övervakar en stor del av världens vindkraftverk från sitt operationscenter i Toledo. När det behövs fysiska åtgärder och reparationer på plats så skickar företaget ut tekniker dit de behövs.

Om det finns ett problem med en vindkraftverk i Oaxacas Isthmus Tehuantepec i Mexiko, finns det en tekniker 9.500 kilometer bort i Toledo som är medveten om det. Iberdrola driver fem vindkraftparker i Mexiko och är global ledare inom vindkraft med en effektiv, fjärrstyrd övervaknings och underhållsverksamhet.

De har fem anläggningar i Mexiko och hundratals andra i Spanien, Portugal, Italien, Cypern, Ungern, Rumänien, Grekland, Brasilien, USA och Skottland, dessa övervakas 24/7. Vart och ett av företagets anläggningar och generatorer är utrustade med ett kontrollsystem och datainsamlingssystem, eller Scada, som sänder telemetri i realtid via satellit så att tekniker kan upptäcka operativa problem och utföra de nödvändiga analyserna på distans.

Nu är det inte bara vindkraftverk som ingår i systemet, de har även kraftvärmeanläggningar i systemet – sju stycken bara i Mexiko. Där bygger de också två storskaliga solkraftsanläggningar på 100 respektive 170 Megawatt. Totalt genererar Iberdrolas anläggningar i Mexiko 6.000 Megawatt, den produktionen är tillräcklig för att möta efterfrågan från 20 miljoner mexikaner förklarar José Enrique Alba Carcelén, koncernchef på Iberdrola México.

Toledoanläggningen är världens största operationscenter för vindkraft. De håller inte bara reda på turbinerna utan de kan också uppskatta följande dags elproduktion baserat på ett meterologiskt prognossystem som heter Meteoflow.
Vindkraftverk
Bildtexter: Övre bilden visar operationscentralen i Toledo, foto: Iberdrola. Den undre bilden visar en vindkraftanläggning i Málagaprovinsen. Bilden är från annandag påsk 2017, foto: J.Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255