Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-03-29

Vänsterradikala vill ta bort lag mot att glorifiera terrorism

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-03-29


Ett lagförslag från vänsterradikala Podemos om att ta bort artikel 578 i den spanska brottsbalken Código Penal som reglerar brottet att glorifiera terrorism har röstats ned av Partido Popular, PSOE och Ciudadanos. Förslaget som diskuterades i kongressen beskrivs som oansvarigt. PP:s talman, Rafael Hernando, beskriver det som ”vårdslöst och oansvarigt”.

Det vänsterorienterade protestpartiet Podemos hade lagt in ett förslag om att ändra ordalydelsen i artikel 578 att det inte är ett brott och att en person inte ska riskera att straffas efter att glorifierat terrorism.

”Troligen är förslaget ett resultat av fullständig okunnighet” sa en av ledamöterna i kongressen. ”Om vi ska kunna bekämpa jihadism från början då en person tar de första radikala stegen med att glorifiera terrorism så måste det vara ett brott”.

Enligt ansvariga vid statens säkerhet har över 90 procent av de 691 gripna efter terrorattacken i Madrid 2004 förhärligat och glorifierat terrorism.

Skulle vi ta bort artikel 578 från brottsbalken skulle vi ge klartecken till fri indoktrinering av jihadism på nätet, säger ansvariga vid rikets säkerhet.

Polisfack och terrorexperter avvisar förslaget från Podemos som ”bygger på okunnighet”. Ramón Cossío, talesperson för polisfacket SUP, säger att artikel 578 är ett ”användbart verktyg” till att ”neutralisera” personer innan de blir radikala islamister.

”Det är inte okej att jämnt och ständigt hänvisa till yttrandefriheten och att det skulle kränka den friheten” säger en medlem i organisationen för terrorismens offer.

Podemos talesperson i kongressen, Irene Montero, menar dock att ordalydelsen i artikel 578 är ”tvetydig” och tjänar till att inskränka friheten.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255