Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-03-16

PP-ledamot i Mijas avgår efter misstänkt mutskandal om röstköp

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-03-16

Kommunalrådet Santiago Martín (Partido Popular) avgår efter att dagstidningen Diario SUR avslöjat hur han och den tidigare PP-borgmästaren Ángel Nozal försökt muta Francisco Martínez Ávila från Costa del Sol Sí se Puede (Podemos) att byta sida så att den nuvarande borgmästaren skulle gå.

Tidningen har kommit över en inspelning som gjordes av Francisco Martínez när mutförsöket inträffade i tisdags klockan 09.30 i en bil på parkeringsplatsen vid Mijas vattenpark.

Enligt tidningen ska Santiago Martín tillsammans med Ángel Nozal försökt avsätta den nuvarande borgmästaren i Mijas, Juan Carlos Maldonado (Ciudadanos), genom att få över Martínez på sin sida och driva igenom ett misstroendevotum.

Martínez ska ha blivit erbjuden en anställning på anläggningen Club La Costa med en lön på 3.000 euro i månaden under fyra år.

Idag meddelade Partido Popular i Mijas att Santiago Martín avgår och lämnar in sin avskedsansökan som kommunalråd. Enligt PP:s provinsordförande Elías Bendodo sker detta för att inte skada partiet.

Santiago Martín säger till dagstidningen Diario SUR att Francisco Martínez gick med på att träffas och att han visste att det rörde sig om att driva igenom ett misstroendevotum. Enligt Martín ska Francisco Martínez ha erkänt att hans ekonomi var dålig och att han inte visste hur det skulle bli den dag han inte får mandat i Mijas kommun.

”Det var då jag erbjöd honom jobbet. Jag gör det som jag tror på. Ingen i partiet, varken på lokal eller regional nivå har bett mig att tvinga fram ett misstroendevotum”.

Den nuvarande borgmästaren Juan Carlos Maldonado säger i en kommentar att om uppgifterna om mutförsöket stämmer bör även Ángel Nozal lämna politiken.

Vid en presskonferens vid middagstid på torsdagen sa Francisco Martínez att Nozal inte personligen har erbjudit honom någonting.

En åklagare i Málaga har beslutat att inleda en förundersökning av fallet om de faktiska omständigheterna utgör ett brott.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255