Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Best home

Nyhet 2017-03-03

Nya pilotprojektet Vodvision kan ersätta SVT World

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-03-03

Ett nytt pilotprojekt kan komma att ersätta SVT World som stänger ned sista april. Svenska Magasinet kan avslöja att med hjälp av appen Vodvision som söker och spelar upp fritt programmaterial som finns på nätet kan du se på över 7.000 program på din iphone, platta eller dator. Vodvision länkar till programmaterial på nätet som ligger fritt som ett öppet arkiv.

Av Ola Josefsson

- Vi vill veta hur stort intresset är och har i dagsläget skickat ut ett erbjudande till ett ganska stort antal kunder. Vi har några hundra testpiloter just nu, säger Björn Persson, huvudägare för Vodvision Europé AB, och den som startade Connova 1992. Han har varit i branschen sedan 1980.

Som Spaniensvensk kan du testa Vodvision-appen kostnadsfritt. Med den kan du själv dagligen hitta och länka till icke geografiskt blockerat play-tv-utbud. Finessen med appen är att den länkar till sökt fritt innehåll där tillgängligheten för vad som får visas styrs av respektive operatör.

Björn har själv fastighet i Nerja sedan 1989 och är väl insatt i tv-branschen.
- Det handlar inte om någon direktsänd tv. Nyheter är det som läggs upp snabbast efter avslutad sändning. SVT släpper inte sina livesändningar till utlandet och vi vill inte kringgå dessa regler.

Vodvision erbjuder denna gratistest tillsvidare.
- Finns det intresse kan det bli en riktig tjänst med månadsavgift. Jag vet att det bor många äldre som behöver support och hjälp att koppla upp sig. Vi har inget med programinnehållet att göra. Vi följer EU-lagstiftningen att allt som ligger gratis på nätet har man rätt att länka till. Vi kan däremot inte knäcka koder och sprida program vidare, förklarar Björn Persson.

Appen Vodavision kan du ladda ned på din iphone, platta eller data. Du kan söka program och du får förslag på program du kan titta. Nu kan du även komma åt Vodvision på din dator: https://web.vodvision.se
- Om du följer en serie på SVT kan du markera den och det kommer upp ett meddelande när nya avsnitts lagts upp. Du kan spara historik, gå tillbaka och se tidigare program du sett eller bokmärka program du vill titta vidare på.

Vodavisions målsättning är att hela tiden bredda utbudet med att hitta fler gratistjänster. I dagsläget finns det 7.000 programtitlar.

Björn Persson betonar att det rör sig om ett pilotprojekt som startade i april i fjol. När beskedet kom att SVT World stänger ned uppstod ett behov.
- Vi bad Connova hjälpa oss med testpiloter när beskedet om SVT World nedläggning kom. Det blev en spinn off. Det är en gratistjänst som vi kan erbjuda just nu. Finns det ett intresse så kan vi i framtiden göra en kommersiell tjänst av funktionen. Och utöka support och service för den som önskar.

Är du intresserad av att kunna se 7.000 program helt gratis ska du sända en e-post till support@vodvision.se. Du får en e-post med instruktioner, konto och lösenord. Sedan är det bara att ladda ner appen och köra igång.

- Underhållnings-tv är den starka sidan. Vi har också barnprogram på en speciell sida. Här finns alla svenska barnprogram samlade, praktiskt att spela upp om du får ner dina barn eller barnbarn på besök i Spanien, säger Björn Persson avslutningsvis.

Vodvision-appen kommer att finnas tillgängligt kostnadsfritt under en begränsad testperiod samtidigt som fortsatta förbättringar kommer ske. Utvärdering av testerna och intresse för funktionen kommer ske kontinuerligt för eventuell lansering och då med möjligheten att hyra appen.
 

 

Skicka till en vän

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255