Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-02-06

Ytterligare en gripen för brutala mordet på hemlös vid flygplatsen

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-02-06

Spansk polis har lyckats att identifiera och gripa en av de efterlysta som är misstänkta för att ha misshandlat den hemlöse Steven Allford, 51, så att denne senare avled. Händelsen inträffade den 21 oktober ifjol då mannen hittades bunden på en bänk nära Málaga flygplats.

Som Svenska Magasinet berättade 16 januari så förekommer fyra hemlösa i undersökningen där spansk polis har lokaliserat en film på Facebook som visar händelsen då den brittiske mannen misshandlades. Sedan oktober är den finske medborgaren Kimmo T.N. häktad misstänkt för att ligga bakom misshandeln.

Diario SUR skriver på måndagen att den finska polisen av en slump hittade filmen av misshandeln på nätet och sände den vidare till spansk polis. Den senaste som har gripits är en 58-årig irländare vid namn James. Efter att spåren först ledde till Algeciras kunde polisen lokalisera mannen i Cádiz där han greps i torsdags.

Totalt fyra personer syns på den film som någon tog för att sedan publicera på nätet. Enligt nya uppgifter ska tre av de fyra vara finländare.

Samtliga är hemlösa och ska tidigare ha vistats på flygplatsen. En domare i Málaga har utfärdat en europeisk arresteringsorder på samtliga fyra där två nu har häktats.

Obduktionen visar att offret dock av kvävning på grund av spyor. Utredningen handlar i nuläget om misshandel är orsak till att mannen dog. Misshandeln kan ha snabbat på dödsförloppet.

Polisen tror att matkrig mellan de hemlösa kan vara orsaken. Offret som led av schizofreni och alkoholism hade hotat med att ta mat från andra hemlösa.

Han var tidigare dömd för mord i Frankrike och släpptes ur fängelse så sent som i augusti då han återvände till England. Några veckor senare tog han ett flyg till Spanien och Málaga.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255