Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-02-02

Málaga – trolig bas i Spanien för SAS

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-02-02


SAS startar ett nytt bolag som från nästa vinter ska flyga med en irländsk licens. Dessutom startar bolaget två baser som piloter och kabinpersonal utgår från. Det är bekräftat att det blir en bas i London och en i Spanien.

Svenska Dagbladet skriver på torsdagen att basen i Spanien troligen blir i Málaga på den spanska Solkusten. Enligt uppgifter till Svenska Magasinet är Málaga vad de arbetar mot men det är ännu inte bestämt.

Även Barcelona, Alicante och Palma de Mallorca nämns som tänkbara alternativ enligt uppgifter. Beslut på var basen i Spanien placeras väntas ganska snart eftersom SAS med sitt nya bolag drar igång till hösten.

Att Málaga pekas ut som en trolig bas kommer inte som någon överraskning. SAS har viktiga kunder och resenärer som har anknytning till Costa del Sol genom semesterbostäder och fritidsboende.

SAS går alltså i Norwegians fotspår och etablerar bas i Spanien vilket ska ge sänkta kostnader och ökad konkurrenskraft. Det är ännu inte klart vilka som ska arbeta på de nya baserna. Piloter och kabinpersonal kommer att anställas och arbeta under nya villkor.

Konkret handlar det om fem till åtta flygplan som ska utgå från de nya baserna, bemannade med ett par hundra lokalt anställda.

Svenska Dagbladet skriver att det nya dotterbolaget fungerar som ett nytt bolag som inte tyngs av de regler och avtal som under årens lopp skapats i det skandinaviska SAS.

SAS-chefen Rickard Gustafson siktar på att de nya baserna, med flygtillstånd utfärdat i Irland, ska vara i drift inom ett år. Åtgärden syftar till att skapa bättre förutsättningar för att hantera prispress och stigande efterfrågor på fritidsresande, förklarar han.

-Totalt sett så ser vi att kostnaden för arbetskraft är cirka 35–40 procent lägre i många andra länder i Europa än vad de är i Skandinavien, säger Gustafson.


 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255