Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-02-01

Pyjamas i det offentliga rummet inget nytt – skolor införde förbud

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-02-01


Igår berättade vi om ett kafé i Málaga som tröttnat på gäster som kommer i pyjamas eller morgonrock. Gårdagens nyhet har satt igång en debatt där många invånare säger att det är vanligt att man ser folk i pyjamas eller morgonrock i flera stadsdelar i Málaga. Andra menar att det är en ”brist på samhällskunskap och hygien”.

"Varje plagg är avsedd för en sak och pyjamas är avsedd att sova i, inte för att gå på gatan" skriver en person på ett socialt nätverk där pyjamasmodet diskuteras flitigt.

Det har blivit vanligare att besökare går direkt från sängen till baren för att dricka morgonkaffe, klädda i pyjamas eller morgonrock. Av det skälet hade kaféet Los Monaguillos på calle Mármoles 15 i Málaga satt upp skylten ”Varning: Förbjudet att komma in för alla med pyjamas eller morgonrock” (ATENCIÓN: Prohibida la entrada a toda persona en pijama o bata).

"Jag kommer i pyjamas därför att jag har bråttom. Jag bryr mig inte om vad folk tycker" säger en pyjamasklädd invånare till tidningen Diario SUR.

Debatten om pyjamas-klädda invånare är inte ny skriver dagstidningen. För några år sedan valde flera skolor att förbjuda elever i pyjamas. 2011 skrev tidningen om detta.

Och det var inte bara elever som gick i pyjamas, även mammor rapporteras ha kommit till skolan i stadsdelen Ciudad Jardin iförd pyjamas för att lämna sina barn.

Tidningen skriver att det blev mode att gå till skolan iförd pyjamas tills ett förbud infördes enligt ROC-reglerna (Reglamento Orgánico de Centros) som gör det möjligt att förbjuda vissa plagg.

Även i Svenska Magasinets Facebook-grupp diskuteras ämnet. Och åsikterna är delade. En skriver att denne har sett många äldre gått i bata, morgonrock och tofflor halva dagen. Lite som mjukis. Pyjamas är väl lite att överdriva!

Va e de för "hygientrams" de refererar till, undrar en annan. Ytterligare en skriver: "Tillhör folkvett att inte komma i pyjamas eller sitta med bar överkropp på cafe eller där det serveras mat".


 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255