Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-01-04

Häktade jihadister ”planerade större terrorattack” i Madrid

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2017-01-04

Nya uppgifter på onsdagen visar att de två jihadister som greps 28 december planerade en större terrorattack i Madrid. Inkomster från narkotikahandel skulle finansiera vapenköp till en planerad terroristattack i Spaniens hjärta Madrid.

Den nyhetsbyrån COLPISA som hänvisar till uppgifter från häktningsförhandlingarna som hölls vid Nationaldomstolen i Madrid där Santiago Pedraz uppger att de två häktade ”planerade en större terrorattack” i Madrid.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat gick Inrikesdepartementet ut med uppgiften att det först inte kunde bekräftas att de två häktade planerade en attack. De nya uppgifterna visar i stället att en attack planerades.

Spansk säkerhetstjänst försöker i dagsläget kartlägga vilka som har ingått i gruppen. Enligt poliskällor kan det röra sig om ett dussintal personer som polisen söker. Det är personer som kan vara utrustade med vapen.

De två häktade är Edrissa Ceesay Sanuwo och Samer Sennouni Mouh. Båda är spanska medborgare men vars föräldrar kommer från Gambia respektive Marocko. Vad som är nytt för tillfället är att polisen grep ytterligare tre personer tillsammans med dessa två. På grund av säkerhetsskäl har namnen på de tre inte publicerats.

Samtliga fem greps i Vicálvaroparken i södra Madrid. De ska sedan flera månader byggt upp en mindre organisation och haft möten med vapenhandlare. En planerad terrorattack skulle finansieras med hjälp av inkomster från försäljning av droger. Vid gripandet fann polisen 6.000 euro, en summa som räcker till fyra kalashnikov.

Enligt domaren Santiago Pedraz rör det sig om en mycket farlig och radikaliserad terrorcell som har genomgått en ”indoktrineringprocess under flera månader”. De har blivit undervisade i den mest radikala salafistiska läran av en individ av marockanskt ursprung som har stort inflytande på den muslimska befolkningen i grannskapet Vicálvaro.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255