Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-12-19

Kraftiga skyfall på Costa Blanca – skolor i 43 kommuner håller stängt

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-12-19


Tre personer har omkommit och nu varnar svenska ambassaden i Madrid svenskar på Costa Blanca för kraftiga skyfall i Alicante, Valencia, Murcia, Almeria och Granada med omnejd. ”Varningar har utfärdats av lokala myndigheter. Svenskar i regionen uppmanas att hålla sig informerade genom de lokala myndigheterna” skriver Madridambassaden på sin webbplats.

Under måndagen kommer samtliga skolor i 43 kommuner på Costa Blanca att hålla stängt på grund av det kraftiga regnovädret. Det gäller skolor i Elche, Xàbia, Altea, Santa Pola bland annat. Samtidigt meddelar järnvägsbolaget Renfe att samtliga tåg är inställda mellan Cartagena och Murcia skriver dagstidningen La Verdad. Flera flyg på väg till flygplatsen San Javier i Alicante har fått dirigeras om till andra flygplatser.

Valenciaregionen och Costa Blanca har under de senaste två dygnen drabbats av stora översvämningar. Enligt larmtjänsten 112 har det registrerats 1.500 incidenter och hittills har två personer rapporterats döda. I genomsnitt har Costa Blanca fått 95 mm på 18 timmar. Under måndagen varnas det för ännu större regnmängder.

Myndigheterna ser allvarligt på situationen och under måndagen har det utfärdats en klass 2 varning. Dramatiska bilder under helgen har bland annat visat hur en man försökte ta skydd vid sin bil men sveptes bort av vattenmassorna. Mannen i 60-årsåldern hittades senare död. Ytterligare en man i 30-årsåldern har omkommit under stormovädret.

På måndagsförmiddagen drunknade en 40-årig marockansk medborgare i Los Alcázares. Mannen drogs iväg av vattenmassor utmed calle Adelfas innan han slutligen hamnade i en pool där han senare hittades död.

Samhället Los Alcázares är tillsammans med Torre Pacheco de som drabbats värst under måndagen i provinsen Murcia. Spansk militär och räddningspersonal är på plats för att undsätta människor.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255