Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Best home

Nyhet 2016-12-05

Regnovädret har skördat sitt andra dödsoffer

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-12-05

Svenska ambassaden i Madrid går nu ut och varnar svenskar för kraftiga skyfall i Málaga med omnejd. ”Varning har utfärdats av lokala myndigheter. Svenskar i regionen uppmanas att hålla sig informerade genom lokala myndigheter” skriver Sveriges Madridambassad på webben.


Av Ola Josefsson

Samtidigt rapporterar spanska medier på måndagen att regnovädret över södra Spanien har skördat sitt andra dödsoffer. En arbetare vid ett elbolag har omkommit i La Línea de la Concepción (Cádiz). Dödsfallet bekräftas av stadens borgmästare Juan Franco som utlyst tre dagars sorg i kommunen skriver den spanska dagstidningen ABC.

Tillsammans med flera andra personer arbetade mannen vid en transformatorstation då han sveptes bort av vattenmassorna. Borgmästaren i La Línea de la Concepción har uppmanat hemlösa och andra drabbade att de kan söka sig till kongresshallen Palacio de Congresos eller till Hogar Betania, hjälphemmet som Svenska Magasinet tidigare har berättat om och som stöds ekonomiskt av bland annat nordiska Rotary på Solkusten.

Igår omkom en 24-årig rumänsk kvinna som arbetade vid bordellen California i Saladillo nära Estepona. Kvinnan hade inte hittat någon bostad. Hon övernattade tillfälligt på bordellen. Klockan 09.37 på söndagsmorgonen ringde hon till en väninna och berättade att hon var instängd i källarlokalen på grund av vattenmassorna. Polisen har inlett en undersökning skriver Diario SUR.

Det är framför allt västra Costa del Sol som har drabbats värst. Estepona, Manilva, Marbella, Mijas och Cártama är platser som drabbats av kraftiga skyfall. I Estepona föll det 213 mm på 13 timmar. Det är lika mycket som har kommit på ett helt år innan de kraftiga skyfallen kom.

I Sabanillas i Manilva kommun har svenskar drabbats av översvämningar.
- Våra gäster som bodde i lägenheten har under dagen evakuerats. När jag pratade med dem stod det en halv meter vatten i lägenheten. Deras bil flöt omkring i en meters vatten i garaget. I vissa garage i området var det två meter vatten. Dom var rädda då det forsade stora mängder vatten utanför och murar mot grannfastigheten hade rasat. Mycket är dock vattenskadat av möblerna och förrådet i källaren har haft minst en meter vatten, berättar svensken Claes för Svenska Magasinet.

Fram till på söndagskvällen hade 805 incidenter rapporterats in till räddningstjänsten. 12 personer har räddats och 23 har evakuerats.

Regnovädret som uppges vara det värsta på Solkusten sedan 2012 ska ge vika under måndagen. I morgon tisdag utlovas sol. Fortsättningen av veckan blir dock ostabil och ytterligare regn väntas.

Bildtext: Vid Mijas golf gav en mur vika för vattenmassorna vilket har orsakat en översvämmad golfbana. (Foto: Madeleine Öberg)

Katastrofläge på Solkusten - 218 mm regn i Mijas

 

 

Skicka till en vän

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255