Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-11-18

Svenskt fastighetsbolag köper Centro Forestal Sueco för 13,5 miljoner euro

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-11-18


Det svenska fastighetsbolaget Quartiers som verkar på den spanska Solkusten köper Centro Forestal Sueco i Marbella. ”Marknaden i Marbella med omnejd fortsätter att utvecklas positivt och det är därför mycket glädjande att vi lyckats förvärva denna unika fastighet på en av de mest attraktiva adresserna på Solkusten” säger Katri Lind, verkställande direktör Quartiers, i ett pressmeddelande.

”Vi ser en stor potential i fastigheten både med nuvarande detaljplan och med de framtida förutsättningar som vi tror och hoppas kommer följa när den nya detaljplanen träder ikraft.”

Bolagets affärsidé är att förvärva främst semester- och fritidsrelaterade fastigheter med utvecklingspotential och förädla dessa till en attraktiv standard för att därefter hyra ut fastigheterna i långa hyreskontrakt till hyresgäster/operatörer. Bolaget skall genom dotterbolag äga, utveckla och förvalta fastigheter.

I köpet ingår tre intilliggande fastigheter kända som Centro Forestal Sueco. Köpeskillingen uppgår till 13,5 miljoner EUR (”Köpeskillingen”) som Quartiers avser att betala genom en kombination av eget kapital och skuldfinansiering.

Storleken på CFS uppgår till 36.894 kvadratmeter landyta. Säljare är Stiftelsen centralfonden för anställda inom skogsbruket och skogsindustrin.

Fastigheten har en bebyggd yta om 7.282 kvadratmeter i enlighet med detaljplanen från 1986. Detaljplanen från 2010 tillät byggrätter om totalt 16 543 kvadratmeter. Den detaljplanen har dock upphävts. En ny detaljplan är under utveckling och beroende på utfall kommer Quartiers att utveckla området på det sätt som bedöms mest lämpat när det gäller läge och karaktär.

Innan en ny stadsplan är godkänd i Marbella ska Quartiers upprusta och renovera samt anlita en operatör för att bedriva hotell- och restaurangverksamhet.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255