Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-11-04

Flytta till Spanien och spara 50.000 kronor av pensionen varje år

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2016-11-04

Det finns många bra skäl för att köpa ett hus eller en lägenhet i Spanien för åren som pensionär. Först och främst ett fantastiskt liv i solen, ett socialt liv i Europas bästa klimat. En fastighet i Spanien är också en bra investering med priser på uppgång, levnadskostnaderna är lägre och med det spanska skattesystemet får man kvar mycket mer av pensionen varje månad.

Det är TM Grupo, en av Spaniens största och mest välrenommerade byggherrar, som i ett pressmeddelandeberättar om fördelarna med livet under den spanska solen.
Deras exempel är ett par med en allmän pension på 16.000 kronor var och därutöver 5.000 respektive 8.000 i ITP. De skulle få betala 30,4 procent skatt i Sverige. I Spanien betalar de bara 20 procent, vilket innebär att paret sparar ungefär 56.000 kronor per år. Dessutom betyder deras spanska liv lägre levnadskostnader, som innebär en substantiell förbättring av levnadsvillkoren.

”Vi har hjälpt många människor att göra den här stora förändringen i sina liv” säger Björn Månsson, marknadschef på TM Grupo.

Inte konstigt att allt fler många svenskar investerar i en ”solig pensionärstillvaro”. Faktiskt gick 28 % årocent av TM Grupos totala internationella försäljning till svenskar över 60 år.

Sedan finanskrisen, när fastighetsvärdena nådde botten, har den positiva trenden med ökande priser blivit starkare. Under de senaste 12 månaderna har priserna ökat med 6,3 % och ligger nu, enligt Instituto Nacional de Estadistica (Spaniens nationella statistikinstitut) på en nivå av c:a 1 600 EUR/m2 (15 200 SEK). Det är den största ökningen sedan ”fastighetsbubblan” sprack 2007.

Experter anser nu att detta är ett tydligt tecken på att fastighetsmarknaden håller på att återhämta sig. I år har den allmänna prisnivån på fastigheter ökat i hälften av de viktigaste kuststäderna enligt TINSA, ett företag som arbetar med fastighetsvärdering och konsultverksamhet.

Samma experter förutser att fastighetsvärdena kommer att stabiliseras under de närmaste månaderna, för att sedan börja öka igen. Därför är just nu den perfekta tiden för att investera, skriver TM Grupo.

Det spanska fastighetsbolaget TM Real Estate Group grundades 1969 och har specialiserat sig på byggnation av stora bostadsområden på Medelhavskusten – i Alicante, Murcia, Almería, Málaga och Mallorca.

Så, vad gör att du kan betala skatt i Spanien i stället för i Sverige? De svenska skattemyndigheterna anser att du faktiskt måste bo i Spanien under större delen av året - och det gäller även för din familj. Det är också nödvändigt att du inte arbetar eller driver ett företag i Sverige, eller har en permanent lägenhet eller hus i Sverige.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255