Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-10-20

Norwegian växer i Spanien – flygbolagets näst största marknad

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2016-10-20

Norwegian presenterar i dag det bästa kvartalsresultatet någonsin som bolaget har haft sedan starten. Och det är i Spanien, tack vare satsningen på inrikesflyg, som flygbolaget har sin starkaste tillväxt mätt i antal passagerare.

Nettoresultatet var på 993 MNOK under tredje kvartalet, en förbättring med 160 MNOK från förra året. Kabinfaktorn var på 91 procent.

Sammanlagt flög 8,6 miljoner passagerare med Norwegian under tredje kvartalet – en ökning med 12 procent. Den starkaste tillväxten mätt i antal passagerare hade Norwegian i Spanien vilket framför allt beror nya spanska inrikeslinjer.

Spanien är nu Norwegian näst största marknad mätt i antal passagerare. Antalet amerikanska passagerare ökar också väsentligt. Samtidigt med den internationella tillväxten upprätthåller Norwegian marknadsandelarna i de nordiska marknaderna. I juli startade nya linjer mellan Paris och USA och nya linjer mellan Barcelona och USA lanserades i september.

Kabinfaktorn under tredje kvartalet var på 91,3 procent och hög kabinfaktor innebär minskade utsläpp per passagerarkilometer. Hittills i år har tre fabriksnya Boeing 787 Dreamliner och 14 Boeing 737-800 fasats in i flottan. Med en genomsnittsålder på 3,6 år har Norwegian en av världens mest moderna flygplansflottor.

– Jag är väldigt glad över att våra lojala kunder över hela världen fortsätter att flyga med Norwegian. Utvecklingen är jämnt god i alla marknader men den största tillväxten ser vi i Spanien och särskilt på inrikeslinjerna. Linjerna mellan London och Paris och USA har också en god utveckling, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.

Även under det här kvartalet fick Norwegian ta emot en branschutmärkelse. För andra året i rad korades Norwegian till «Europas ledande lågprisbolag» av World Travel Awards.

– Nöjda kunder är helt avgörande och att få positiv feedback från branschkollegor är kul. Utan alla våra duktiga medarbetare skulle det här inte vara möjligt, fortsätter Kjos.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255