Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Best home

Nyhet 2016-10-06

SVT World gjorde minusresultat ifjol

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-10-06

Som Svenska Magasinet kunde berätta igår kommer SVT att lägga ned utlandskanalen SVT World sista april 2017. På torsdagen har ett brev skickats ut till abonnenter från Susanna Balsvik, tillförordnad Kanalchef på SVT World.


Av Ola Josefsson

Förutom SVT World kommer även Radio Sweden 1 och 2 att upphöra meddelar SVT World. När satelliten styrs om mot Finland försvinner även Radio Sweden i övriga delar av världen.

Vad Svenska Magasinet erfar är en av orsakerna till att SVT World går i graven de IPTV-leverantörer som har tagit en allt större del av kakan. Antalet tidigare SVT-abonnenter har i stället köpt tjänster från andra distributionsformer.

Susanna Balsvik håller delvis med om Svenska Magasinets uppgifter.
- Det finns företag som på olaglig väg säljer våra kanaler. Vi har gjort några försök genom åren att få stopp på detta liksom andra tv-bolag som BBC. Vissa tv-bolag har nu gett upp kampen. För ett tag sedan gjordes tillslag mot vissa IPTV-leverantörer som lade ned sin verksamhet. Men ganska snart dök de upp i nya namn.

- Det är svårt att svara på hur mycket IPTV-verksamheten har påverkat oss. Vad vi har sett är att antalet abonnenter stadigt har minskat och det kan bero på billigare alternativ som är illegala liksom andra tjänster i medievärlden som SVT Play. Vi kan bara konstatera att allt fler har valt bort SVT World.

Svenska Magasinet har under det senaste dygnet mottagit e-post och förfrågningar från Spaniensvenskar som kan tänka sig att betala dubbelt för att få behålla SVT World. Andra vill göra namninsamlingar för att få behålla SVT:s utlandskanal.

Är beslutet om nedläggning slutgiltigt?
- Det är ett beslut som SVT:s styrelse har tagit. Verksamheten går inte runt och vi ser ingen möjlighet att vända trenden. Vi har försökt att sälja fler abonnemang. Vi har gjort vad vi har kunnat för att hålla verksamheten flytande, säger Susanna Balsvik.

Sveriges Television har ett uppdrag och det är att sända tv i Sverige.
- Ska vi göra något annat måste det finansieras på egen hand. Och nu ser vi ingen ljusning helt enkelt och det finns inget annat beslut. Det var inget lätt beslut och ingen är glad över det.

Antalet abonnenter har minskat vilket har påverkat ekonomin. Flest abonnenter hade SVT:s utlandskanal 2008. Sedan dess har antalet dalat. Ifjol visade SVT World ett minusresultat efter att under flera år gått plus minus noll.

SVT Worlds verksamhet utanför Finland är en så kallad sidoverksamhet och måste bära sina egna kostnader och/eller leverera en ekonomisk vinst till SVT. Detta för att inte belasta kärnverksamhetens licensfinansierade ekonomi. 

Totalt är det fem personer vid SVT World som drabbas av nedläggningen. De kommer att placeras om inom SVT Stockholm.

De som köpt ett abonnemang som sträcker sig längre än till 30 april 2017 kommer att få sina pengar tillbaka. Kreditfaktura med återbetalningsinstruktioner skickas till berörda kunder inom två veckor från vår kundtjänst ConNova TVX.

Vid frågor kring ditt abonnemang, kontakta ConNova: ConNova TVX AB +46 141 20 39 10 svtworld@connova.se

SVT World kommer fram till 30 april 2017 att sända som vanligt.
 

 

Skicka till en vän

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255