Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-10-02

Kokerska varnade för gasläcka - förhindrade stor tragedi i Vélez

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-10-02


Det svenska paret Kurt och Lena Sörensen bor bara 450 meter från den bar där en gasexplosion inträffade vid 19-tiden på lördagen. Mellan 77 och 90 personer skadades, uppgifterna går något isär, i samband med en gasläcka i en bar på pasaje Montera i centrala Vélez Málaga. Stadens festival Feria de San Miguel pågick vilket gjorde att många människor var i rörelse.


Av Ola Josefsson

I skrivande stund vid 16-tiden på söndagen vårdades åtta personer på sjukhuset Hospital Axarquía och vid det regionala sjuhuset i Màlaga. Mellan 77 och 90 personer uppges ha blivit skadade vid den explosion som följde i samband med gasläckan.

Enligt lokala medier som Diario SUR och La Opinión de Málaga hade gasexplosionen kunnat orsakat en ännu värre tragedi. Tack vare att kokerskan, som är från Marocko, varnade för gasläckan förhindrades troligtvis en större tragedi. Hon kände lukten av gas och skrek att folk skulle lämna baren och terrassen.

Kokerskan vårdas i nuläget på intensivvårdsavdelningen UCI (Unidad de Cuidados Intensivos) på sjukhuset Hospital Comarcal i Vélez Málaga.

De övriga svårt skadade har genomgått olika kirurgiska ingrepp. Andra har fått sår och skärsår på grund av glassplitter som for 40 meter efter explosionen. En man och en kvinna, 32 respektive 28 år, har överförts till det regionala sjukhuset i Málaga.

- Idag är allt uppstädat och det är svårt att se att det varit en omfattande gasexplosion på platsen. Efter explosionen var det stor förödelse, säger Lena Sörensen till Svenska Magasinet.

Kurt och Lena bor bara 450 meter från den bar där gasexplosionen inträffade på lördagen.
- Faktum är att vi hörde inte explosionen utan fick veta det genom vänner.

Baren ligger utmed Pasaje Montera i området El Carmen inte långt från huvudgatan i Vélez Málaga. Eftersom stadens festival, Feria de San Miguel pågick var det mycket folk i rörelse.

Vid explosionen trodde många att det rörde sig om en terroristattack. I verkligheten var det en gasläcka som orsakade explosionen. Räddningstjänsten samt polisen har inlett en undersökning av händelsen.

Bildtext: Hela området var på söndagen städat och uppröjt efter gasexplosionen på lördagskvällen som orsakade att nära 90 personer skadades (Foto: Kurt Sörensen)
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255