Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-09-13

Illegala gatuförsäljare tillbaka i Puerto Banús – polisen saknar resurser

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-09-13


Marbellas lokalpolis hade planerat att inleda en tredje insats mot den illegala gatuhandeln. Nu har den skjutits på grund av bristande resurser. Svenskar i Marbella säger till Svenska Magasinet att de illegala gatuhandlarna aldrig har försvunnit utan i stället bara bytt plats.

Det var i förra veckan som Svenska Magasinet kunde berätta att antalet gatuförsäljare hade blivit färre i fritidshamnen Puerto Banús och längs strandpromenaden. Åtminstone var det beskedet från lokalpolisen som hade låtit göra en undersökning bland butiksägare i området.

Ganska snart kom det in uppgifter om att gatuförsäljarna bara hade ändrat taktik och förflyttat sig till en annan plats.

- Så gott som samtliga säljare har flyttat ner till strandpromenaden vid Ocean Club i stället. Så de finns ju kvar. Problemet är bara förflyttat. De står från Ocean Club och ända bort till Mistral Beach, säger en svensk kvinna bosatt i Marbella och tillägger:

- De har stått där sedan de blev bortkörda från Marbellas strandpromenad. Vi går förbi dem på lördagar och söndagar och då är de där. Om de står där på vardagarna vet vi inte.

Bilden ovan visar gatuförsäljarnas nya plats. På tisdagen uppger Diario SUR att gatuförsäljarna som erbjuder förfalskade piratkopior är tillbaka i Puerto Banús och utmed Paseo Marítimo i Marbella. Efter sommarens polisinsats försvann försäljarna men ska sedan i helgen kommit tillbaka.

Marbellas kommunalråd med ansvar för säkerhetsfrågor, Javier Porcuna, ska enligt Diario SUR ha skickat ett brev till den lokala polischefen, José Andrés Montoya, där han ber lokalpolisen att få ett slut på den illegala handeln.

Enligt polischefen är budgeten överskriden och då återstår det tre månader av året. Någon ytterligare polisinsats och extra bevakning finns det inte resurser till. Orsaken ska också ha att göra med att antalet nationalpoliser under sommaren var låg på grund av semestertider vilket gjorde att lokalpolisen fick arbeta mer än vanligt.

Årsbudgeten för övertidsarbete som är på en miljon euro var slut efter åtta månader.

(Foto: Läsarbild)


 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255