Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-08-22

300 dagar utan regering

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-08-22


Idag är det 300 dagar sedan Mariano Rajoy upplöste parlamentet och utlyste allmänna val 20 december. Nya partier som Podemos och Ciudadanos har förändrat den politiska kartan i Spanien. Trots två val har landet ännu inte en fungerande regering.

Senast en statsbudget gick igenom i Spanien var den 20 oktober 2015. Spanien har för tillfället en tillförordnad regering. Det betyder att landet går på tomgång. Några större beslut eller någon budget kan inte läggas. Det är också svårt för Spanien att styra upp budgetunderskottet som EU har påtalat.

Nu är situationen i Spanien inte unik. För några år sedan hade Belgien en tillförordnad regering i ett och ett halvt år. Och den tidigare sovjetrepubliken Moldavien hade inte någon fullt fungerande regering på 528 dagar.

Spanien upplever en politisk kris som kan få stora inverkningar på ekonomin. Landet går bra och tillväxten är bland de högsta i Europa. Av det skälet krävs en fungerande regering som kan planera inkomster och utgifter och lägga fram en budget med stimulansåtgärder för att ta landet framåt. Dessutom krävs det reformer på en mängd områden enligt politiska bedömare.

Spanien har hittills befunnit sig i marschfart tack vare att statsbudgeten 2016 antogs den 20 oktober. Det gör att ekonomin fortsätter att växa, hushållen spenderar mer pengar och turismen blomstrar. Samtidigt fortsätter arbetslösheten att sjunka.

Under veckan fortsätter samtalen mellan Partido Popular och Ciudadanos medan PSOE:s Pedro Sánchez fortsatt vägrar att förhandla med Mariano Rajoy. Den 30 augusti vid förtroendeomröstningen i parlamentet får vi ett första svar på frågan om det blir ännu ett val, den 25 december. Allt hänger på om PSOE fortsatt hänger kvar vid sitt ”nej”.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255