Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-04-25

Sveriges Television spelar in sommarandakter i Fuengirola

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-04-25


Du kan delta som aktiv publik kommande veckoslut när Sveriges Television besöker Svenska kyrkan i Fuengirola för att spela in andakter som ska visas i sommar. SVT:s stora inspelningsbuss är på plats för att göra program som ska sändas i Svt2 från och med 7 augusti och fyra veckor framåt skriver kyrkan i sitt nyhetsbrev.

- Sveriges Television sänder normalt gudstjänster söndagar klockan 11. Nu ska fem sommarandakter med deltagare från hela kusten spelas in. Det är andakter med olika teman som ”Under palmernas skugga” och ”Resa bort, hitta hem” exempelvis, säger Mikael Jönsson till Svenska Magasinet.

- Från olika teman bygger vi upp gudstjänsten med tal och psalmer. Det blir ingen enmansshow utan vi gör allt tillsammans.

Sveriges Television besökte Fuengirola i ifjol för en första planering. Det är inte bara kyrkan som uppmärksammas, det blir en trevlig och positiv PR för hela kusten menar Mikael Jönsson, präst vid Svenska kyrkan på Costa del Sol.

All musik kommer att spelas in på eftermiddagar mellan klockan 16 till 19 från fredag till söndag kommande veckoslut. På lördag och söndag är kyrkan i stort behov av publik och psalmsångare meddelar Svenska kyrkan Costa del Sol.

- Vi vill ha så mycket folk som möjligt framför allt på söndag och lördag. Vi sjunger in psalmsången på vår patio, ju fler desto bättre. Det är bara att dyka upp och vi bjuder på kaffe med tilltugg, hälsar Mikael Jönsson.

Texter finns på plats och vi kommer att servera enkelt fika till publik och deltagare. Fredagen spelas alla solister in och vill du uppleva en blandad konsert är du välkommen även då.

På måndagen lanserade Svenska kyrkan Costa del Sol sin nya webbplats. Det är Svenska kyrkan både i Sverige och utomlands som börjar använda ett nytt hemsideformat.
-Vi hoppas att det ska kännas lättillgängligt och informativt. Kyrkans fantastiska administratör Malin Hedin har arbetat dag och natt med detta nya format och det ser strålande ut. Vi ber er ha tålamod med alla oväntade problem som kan uppstå, skriver kyrkan i sitt nyhetsbrev.

Bildtext: Prästparet Mikael Jönsson och Lena Ottosson välkomnar allmänheten till tv-inspelningarna


 

Skicka till en vän

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255